Germanicus stuurloos
Op deze zonnige, maar winderige paaszondag heeft Germanicus wederom niet kunnen overtuigen. Het verloor met 2-4 van Sint Annaparochie nadat het met de rust een 2-0 voorsprong had. Het was de vijfde nederlaag op rij voor de Germanen. Trainer Prins kon niet beschikken over de geblesseerde vleugelverdedigers Dennis Hooijer en Nick Schenkel. Ook spits Patrick Kreeft was niet wedstrijdfit i.v.m. rugklachten. Daardoor kregen Michel Blanken en Rolf Pelgrim de kans zich te bewijzen in de verdediging, terwijl Jesper Kroesen achter spits Herman Hindriks –ten koste van Erwin Smale- zich mocht waarmaken. Ook Harm Hindriks startte in de basis. Erwin Moddejongen mocht op de bank plaats nemen naast eerder vernoemde Erwin Smale. Trainer Prins wou hiermee een signaal afgeven na de nederlagen van de afgelopen weken.
Lees verder
Verslag de Weide E7 - Germanicus E2
Zaterdag 19 april ging de reis naar Hoogeveen om te voetballen tegen de Weide E7. Het werd een doelpunt rijke wedstrijd, al na 5 minuten scoorde Daniel het eerste doelpunt. Jet kon niet voorkomen dat de Weide kort hierna op 1-1 kwam. Een paar minuten later was het alweer 1-2 voor ons door een doelpunt van Senna. Wessel zorgde voor de 1-3 en er leek geen vuiltje aan de lucht voor Germanicus maar dat bleek niet het geval. De jongens uit Hoogeveen scoorden 2-3, helaas kon onze verdeding bestaande uit Noortje en Maran dit niet voorkomen. Vlak voor rust maakte Nick met een "puntertje' nog de 2-4.
Lees verder
Oproep: Tenten gezocht voor Gebroeders Hendriks Hemelvaarttoernooi!
Nog een maandje en dan is het eindelijk zover, het Gebroeders Hendriks Hemelvaarttoernooi. Wij hebben bijna alles rond en het is dan nog de spreekwoordelijke puntjes op de i zetten. Voor het toernooi zijn we nog op zoek naar grote tenten waarin een aantal teams kunnen slapen op ons sportpark. Wie kan ons hier mee helpen? Heb jij nog een tent die we kunnen gebruiken mail of bel ons dan snel via onderstaande contactgegevens:
gb_hendrikstoernooi@hotmail.com
Body Stundebeek 06-10456506
Peter Blanken 06-81558547
Michel Blanken 06-12764168
Verslag Germanicus D1 - Zwartemeerse Boys D1
De jongens en meiden van D1 hadden er weer zin in. Van de laatste 3 wedstrijden konden ze 6 punten in de zak steken. Zwartemeerse boys staat in de competitie 1 plek boven ons. Die moeten we dus kunnen hebben. Met volle moed werd er zaterdagmorgen aan de wedstrijd begonnen. Het eerste doelpunt viel al snel. Er werd goed samengespeeld en door een voorzet van Martijn kon Kourosh de bal binnen tikken.
Lees verder
Pupil van de week
Thijmen de Lange is aankomende zondag 21 april pupil van de week. Thijmen speelt in Germanicus D2, zijn positie is mid-mid. Zijn favoriete speler van Germanicus is Patrick Kreeft. Tijdens de wedstrijd Germanicus - Sint Annaparochie mag hij onder andere de aftrap verrichten en de voorbereiding van het eerste elftal meemaken. Wij wensen Thijmen heel veel plezier !
Klik hier voor de complete vragenlijst van Thijmen.
Uitgifte / ruilen kleding
Zaterdag 19 april is Cristina Bennink-Lopez aanwezig op de Pampert voor uitgifte en ruilen van kleding. Vanaf 10:00 tot 12:00 uur.
Buitenvreeschool 1 door naar regiofinale
Woensdag 16 april was het dan eindelijk weer zover. Op de Pampert vond het kampioenschap voor Schoolvoetbal 2014 plaats. Dit jaar namen de scholen Mijndert van der Thijnen, Panta Rhei en Wilhelmina gezamenlijk deel aan dit toernooi onder de naam Brede School SOM, waardoor er 7 scholen met in totaal 9 teams op de Pampert streden om de titel. De Buitenvreeschool 1 was deze dag de sterkste en won in de finale met 2-1 van de Picardschool 1. De Buitenvreeschool 2 behaalde na strafschoppen de 3e plek. De Paul Krugerschool werd vanmiddag 4e. De Buitenvreeschool 1 mag Coevorden vertegenwoordigen in de regiofinale.

Lees verder
Pasen bij Germanicus
Tweede paasdag 21 april 2014 is er voor de jeugd van de E en F teams vanaf 10:00 uur "eieren zoeken" op de Pampert. Vanaf 11:00 uur wordt er voor de volwassenen "eieren gooien" georganiseerd. Je kunt je in tweetallen opgeven in de kantine (de opgavenlijsten hangen in de kantine). Natuurlijk wordt er weer gezorgd voor een klein "paasbuffetje". Komt allen tweede paasdag vieren op de Pampert.
 
De activiteitencommissie.
Schoolvoetbaltoernooi 2014
Woensdagmiddag 16 april 2014 zal er rond 14:00 uur afgetrapt worden,op de Pampert, voor het jaarlijkse schoolvoetbalkampioenschap van Coevorden! De winnaar van dit toernooi zal Coevorden (woensdag 14 mei 2014) vertegenwoordigen op de Regiofinale te Dalen. De nummers 1 en 2 uit Dalen gaan door naar de halve finales (woensdag 21 mei 2014) in Steenwijk/Veendam waarna de Districtsfinale in Groningen (zaterdag 31 mei 2014) zal plaatsvinden. De winnaars gaan door naar de landelijke finale op woensdag 18 juni te Zeist.
Dae geeter mét de GROUëve bossel dûr
Dit spreekwoord dat lijkt op ”Grou gaat er met de winst vandoor” betekent letterlijk “Zij ontziet niets” en komt dus eigenlijk op hetzelfde neer. De Friese thuisploeg laat vanmiddag Germanicus weer dieper in het dal zakken en spaart de Coevordense club niet, door in de tweede helft twee maal doeltreffend toe te slaan. Op Sportpark Meinga, waar de Grouster Amateur Voetbal Club inmiddels 4 voetbalseizoenen voetbalt, zou Germanicus kunnen afrekenen met hun kunstgrasfobie. Dit Friese dorp opende vandaag feestelijk het zeilseizoen, waar ook een zeilkoningin wordt gekroond, dus het was vandaag zeer rustig op het sportpark
Lees verder