Gansehof Zaalvoetbal Toernooi 2014-2015
Op zaterdag 20 december 2014 gaat het Gansehof Zaalvoetbal Toernooi weer van start. De E en F jeugd van CSVC, Dalen / DSC, NKVV / Protos, Raptim en Germanicus voetballen in december t/m februari in de Swaneburg. Speciaal voor dit toernooi is er een pagina aangemaakt op de website, zie Wedstrijden/Gansehoftoernooi of klik op deze link.
Carbidschieten en nieuwjaarsreceptie
Op 31 december vindt weer het traditionele carbidschieten plaats en op vrijdagavond 2 januari 2015 is de nieuwjaarsreceptie in de kantine van Germanicus.
Bert de Vries en Rick Schuiling
Germanicus en Bert de Vries hebben na een goed gesprek besloten om ook komend seizoen met elkaar verder te gaan.
Bert zal de 3e selectie (zoals ook dit seizoen) onder zijn hoede nemen en zal daarnaast ook hoofdtrainer Eric Prins zondags bijstaan.
Onze verzorger Rick Schuiling heeft toegezegd ook volgend seizoen zijn werkzaamheden te blijven uitvoeren voor de club.
Germanicus is zeer tevreden dat beide mannen aan de club verbonden blijven en dankt hen voor hun inzet.

Het bestuur.
F1, F2, F3 en D2 Sportkanjers van Coevorden
De sportkanjers van Coevorden zijn afgelopen zaterdagmiddag en -avond in het zonnetje gezet vanwege hun prestaties het afgelopen jaar. Germanicus was met 4 teams ruim vertegenwoordigd vanuit de jeugd. F1, F2, F3 en D2 zijn het afgelopen seizoen kampioen geworden! Voor deze geweldige prestaties werden de teams beloond met een nominering voor de sportkanjer van de gemeente Coevorden. Alle spelers ontvingen een "sportkanjer-certificaat" die werd uitgereikt in de hofpoort van Coevorden. In een spetterende show werden de teams voorgesteld, geïnterviewd en gehuldigd. Ook van Germanicus uit nogmaals van harte gefeliciteerd voor deze uitmuntende prestaties!
Lees verder
Een dagje mee met Germanicus F2
13 december
Vandaag hebben we een erg drukke dag voor de boeg. We moeten eerst voetballen voor ronde 6 in de beker, daarna worden we ’s middags gehuldigd op het sportgala en ’s avonds moeten we vlaggen bij het eerste van Germanicus.
 
Bekerwedstrijd
‘s morgens staat de bekerwedstrijd tegen Twedo F4 op het programma. Dit wordt een spannende wedstrijd omdat we in de competitie tegen Twedo nog maar net hebben gewonnen met 3-2. Twedo kwam vreemd genoeg met een iets ander team dan tijdens de competitie. De wedstrijd start goed met veel kansen voor Germanicus deze worden echter niet benut. Na 15 minuten kwam Twedo onverdiend op een 1-0 voorsprong. Dit was ook de ruststand.
Lees verder
Kerstbingo
Vrijdag 19 december van 19:00 to 20:30 uur organiseert de activiteiten commissie een bingo avond voor de D en E jeugd. De bingo voor de D en E jeugd wordt gehouden in de sponsorruimte. Om 19:30 uur wordt er tevens een kerstbingo gehouden in de kantine van Germanicus, deze is voor iedereen toegankelijk  Er zijn hele leuke prijzen te winnen, dus kom allemaal naar de Pampert voor een leuk avondje uit.
Winst voor Germanicus
Germanicus heeft zaterdagavond met 3-2 gewonnen van Peize. Omdat TEVV verloren heeft van Helpman gaan de Geel/Zwarten als lijstaanvoerder de winterstop in. Door een blessure van Bjorn Schimmelpenning mocht het 16 jarige talent Vincent Beugelink zijn debuut maken onder de lat bij Germanicus. Beugelink keepte een foutloze partij en gaf zijn visitekaartje af voor het nieuwe seizoen als eventuele opvolger van Schimmelpenning.
Lees verder
Afgelasting
Het ochtendprogramma van zaterdagochtend 13 december is afgelast. Om 11:00 uur worden de velden opnieuw gekeurd voor het middagprogramma.
Pupil van de week - Lisa Bakker
Lisa Bakker is aankomende zaterdag 13 december pupil van de week. Lisa speelt in Germanicus D2G, haar positie is verdediger. Haar favoriete speler is Wesley Schutten omdat hij trainingen geeft aan de jeugd en aardig is. Tijdens de wedstrijd Germanicus - Peize mag zij onder andere de aftrap verrichten en de voorbereiding van het eerste elftal meemaken. Wij wensen Lisa heel veel plezier !
Haandrikman 2 jaar langer trainer bij Germanicus
Germanicus en Erwin Haandrikman hebben besloten om hun samenwerking opnieuw met 2 jaar te verlengen. Zowel club als trainer zijn tevreden over de samenwerking. Haandrikman is inmiddels bezig met zijn 4e seizoen als trainer van de 2e selectie en op zijn plaats bij Germanicus. Met zowel Eric Prins, Erwin Haandrikman en Bert de Vries heeft de club drie clubmannen als trainer bij de selectie elftallen.