Bas Dost naar Sporting Portugal!
Vandaag heeft "onze" Bas Dost een contract getekend bij Sporting Portugal. Bas speelde tot zijn 12e bij Germanicus en vertrok daarna naar FC Emmen. Vanuit Emmen ging hij naar Heracles en daarna naar Heerenveen. Vervolgens was Wolfsburg zijn eerste buitenlandse club en nu vertrekt hij dus naar Portugal. Sporting Portugal uit Lissabon is een prachtige club met een fantastische historie en fanatieke aanhang. De club is 18 keer kampioen van Portugal en heeft al 16 keer de beker van Portugal gewonnen. De Europa Cup 2 is in 1964 buit gemaakt en Sporting is de oude club van o.a. Christian Ronaldo en Luis Figo. Dit alles geeft wel aan dat we praten over een grote club met veel ambitie. Ook dit jaar speelt men weer in de Champions League. Uiteraard zijn wij als Germanicus apetrots op hem en wensen wij hem heel veel geluk en succes in Portugal.

Michel Pot
Voorzitter CVV Germanicus
Voetbaldag 2016
Ondanks het warme weer kwamen vrijdag 26 augustus zo'n 25 kinderen zich aanmelden voor de voetbaldag op de Pampert. Er waren verschillende onderdelen uitgezet om de jonge talenten kennis te laten maken met het spelletje voetbal. Aan het eind van het parcours stond een buikschuifbaan klaar waar de kinderen nog konden afkoelen.
Lees verder
Inlooptraining mini germanen
Elke zaterdagochtend kunnen de mini germanen (4 t/m 6 jaar) elke zaterdag van 9:30 t/m 10:15 uur kennis maken met het mooie spelletje voetbal! Onder de bezielende leiding van Paul v/d Sande krijgen de kinderen op een speelse wijze voetbaltraining waarin vooral plezier voorop staat. Ook zijn alle kinderen welkom die (nog) geen lid zijn van Germanicus om zo te ontdekken of voetbal voor hen ook het mooiste spelletje is. Na de training worden de Ronaldo’s en Messi’s van de toekomst getracteerd op ranja.
Inloopdag naar vroeger tijdstip
UPDATE 25-08-2016:
Gezien de warme weersomstandigheden is besloten de inloopdag te verplaatsen naar VRIJDAGOCHTEND VAN 10:00 tot 12:00 UUR.
Inschrijven kan vanaf 9:30 uur.
 
Ook de kinderen die al lid zijn van de club in de leeftijd van vier tot en met elf jaar zijn natuurlijk van harte welkom op de INLOOPDAG voor de jeugd op vrijdag 26 augustus!
Presentatie selectie
Zaterdagavond 27 augustus wordt de eerste selectie van Germanicus voor het seizoen 2016/2017 gepresenteerd in de kantine. De selectie, en hun begeleiding, zal na de training worden voorgesteld aan de supporters. Uiteraard komen de nieuwe spelers uitgebreid aan bod. Kom gezellig naar de kantine en maak kennis met Germanicus 1.
 
Uitslag bekerwedstrijd
Wederom verlies in het bekertoernooi voor Germanicus 1. Ditmaal was Gramsbergen met 3-1 te sterk voor de Germanen. Aanstaande zondag 28 augustus spelen ze hun derde bekerwedstrijd tegen Emmen, de wedstrijd begint om 14:00 uur op Sportpark Meerdijk in Emmen.
Bekendmaking teamindelingen E- en F jeugd
Aanstaande vrijdag 26 augustus worden de teamindelingen van de E- en F teams bekend gemaakt via de site.
Bekerwedstrijd tegen Gramsbergen
Aanstaande dinsdag 23 augustus speelt Germanicus de tweede bekerwedstrijd. Ditmaal is Gramsbergen de tegenstander. Gramsbergen heeft de eerste bekerwedstrijd verloren van Emmen met 1-5. De wedstrijd begint om 20:00 uur en wordt gespeeld in Sportpark 't Hoge Holt in Gramsbergen.
Verlies in bekerduel
Germanicus heeft het eerste duel in de beker veloren van Vroomshoopse Boys met 0-3.
Oefenwedstrijd tegen Zwartemeer 1
Aanstaande woensdag 17 augustus speelt Germanicus 1 een oefenwedstrijd tegen Zwartemeer 1. De wedstrijd begint om 19:30 uur op de Pampert.
Update: Germanicus heeft gewonnen met 2-1 door 2x Bas Smits.