Op=Op Sponsoractie 2015
Hoe help ik mijn club aan €1000,-? Vanaf 5 oktober kun je Op=Op Voordeelshop in Coevorden de naam van jouw club op de kassabon noteren en achterlaten in de actieton in de winkel of bij je vereniging. Klik hier voor de flyer voor meer info.
Terechte nederlaag Germanicus tegen WVV
Germanicus speelde vandaag de uitwedstrijd tegen WVV uit Winschoten. Germanicus kwam er niet aan te pas en verloor terecht met 4-1 waardoor WVV nu koploper is in de 1e klasse. Er waren te veel spelers aan de kant van Germanicus die niet in de wedstrijd zaten en tegen een goede ploeg als WVV ben je dan kansloos.
Lees verder
Germanicus en SVBO in evenwicht
Gistermiddag 27 september werd in de MAVIN-VESTE een oude derby in ere hersteld. Voor goed 700 toeschouwers kwam SVBO als koploper op bezoek in Coevorden en was tot aan vanmiddag nog zonder tegendoelpunt. Trainer Eric Prins had een prima tactische zet uitgedokterd, waardoor het opbouwend sterke centrale duo van de Bargeroostervelders niet in balbezit kwam. Rooijer en van der Weide speelden kort bij elkaar in het aanvalscentrum en dwongen daardoor de backs van SVBO de opbouw te verzorgen. Germanicus profiteerde echter zelf te weinig van dit voordeel omdat bij balbezit het tempo te laag lag. Beide ploegen hielden elkaar dus keurig in evenwicht.
Lees verder
Hollandse avond

Nieuw scorebord
Het nieuwe scorebord is geplaatst. Met grote dank aan de vriendenclub van Germanicus!
BINGO
Vrijdagavond 25 september organiseert de Activiteitencommissie een Bingo! Om 19:30 uur gaan we beginnen met de eerste ronde. Er zijn weer veel leuke prijzen te winnen. Tijdens deze avond roept Henk Moddejongen voor de allerlaatste keer de nummers om. Iedereen is vrijdag van harte welkom, ook niet-leden. Wij gaan er vanuit dat het weer een gezellige avond wordt!
Germanicus en Rolder Boys delen de punten.
Germanicus heeft aan het uitduel met Rolder Boys een punt overgehouden. Sander Meertens wist in de 90e minuut de verdiende gelijkmaker binnen te koppen. Germanicus begon matig aan het duel. De eerste kans was voor Rolder Boys. Hingstman kreeg een vrije kopkans maar Vincent Beugelink wist met een katachtige reactie de achterstand te voorkomen.Die achterstand kwam er even later wel. Een vrije trap werd goed verlengd door Hingstman en aangeraakt door Meertens, Beugelink was hierdoor kansloos en op dat moment was de verdiende 1-0 een feit. Na deze goal nam Germanicus het heft in handen en was het de bovenliggende ploeg. Randy van der Weide kwam 1 op 1 met zijn directe tegenstander en zijn schot ging net via de verkeerde kant van de paal naast het doel. Na een goede combinatie tussen Rooijer en Smits kwam Smits alleen voor de keeper maar deze wist zijn hand nog tegen de bal te krijgen. Na de 3e kans was het toch raak. Rooijer wist een verkeerde bal van de keeper te onderscheppen en liet de inmiddels verdiende gelijkmaker op het scorebord verschijnen. Even later was het al 1-2. Een prima directe actie tussen van der Weide en Rooijer werd uitstekend afgerond met een vlammend schot door Rooijer.
Lees verder
Verslag: DZOH D3 - Germanicus/CSVC D2
Zaterdag 19 september ging onze D2 op bezoek bij DZOH D3. De parkeerplaats in de Rietlanden was een drukte van jewelste, maar na het vinden van een plekje konden de jongens zich omkleden. De wedstrijd werd op het kunstgrasveld gespeeld en begon goed voor Germ/CSVC, de eerste kans was voor Duncan maar helaas geen treffer. Hierna kwam DZOH ook beter in het spel en creeerde de nodige kansen. Op een gegeven moment onstond er een hachelijke situatie voor het doel van Micha, maar met een beetje geluk liep het goed af. De druk van DZOH werd steed groter maar de verdediging van D2 hield dapper stand. Op slag van rust maakte Thijmen een goede rush langs de rechterkant met een prima voorzet maar helaas werd deze kans niet verzilverd. Ruststand 0-0.
Lees verder
Geel Zwart in de meerderheid in Hoogezand!
Voor de wedstrijd was al duidelijk dat Germanicus vandaag in Hoogezand een gewonnen wedstrijd speelde. De geel zwarten waren namelijk ver in de meerderheid in Groningen. Germanicus grensrechter Jan Koel wou na de warming-up een bal uit de bosjes halen en werd warm onthaald door een zwerm wespen. Wild zwaaiend kwam hij uit het struikgewas, een aantal bulten rijker en uiteraard een bal onder zijn arm!
Lees verder
Wedstrijdverslag? Mail het ons!
Wil jij dat jouw wedstrijdverslag op de website of geel/zwarte wordt gepubliceerd? Aarzel dan niet en maak een verslag van de gespeelde wedstrijd (eventueel met foto's). Stuur je wedstrijd verslag naar websiteonderhoud@germanicus.nl of naar jeugdbestuur@germanicus.nl. De wedstrijdverslagen worden dan ook in de Geel-Zwarte geplaatst.