Onderhoud werkzaamheden
De afgelopen weken zijn onze vrijwilligers weer druk geweest op de Pampert. De plattegrond waar de velden en kleedkamers op aan staan gegeven ter informatie voor onze bezoekers hangt aan de muur. De deuren van alle kleedkamers zijn weer "germanicus geel" geschilderd en onze handige mannen hebben ervoor gezorgd dat er lantaarnpalen zijn geplaatst langs het pad naar het trainingsveld. Zeker met de donkere periode voor de deur een hele verbetering en een stuk veiliger!
Allen dank voor jullie inzet!
Het bestuur
 
Eerste wedstrijd Mini-Germanen
Aanstaande zaterdag 4 oktober spelen onze Mini-Germanen hun eerste wedstrijdje tegen DKB (mini). De wedstrijd begint om 09:00 uur.
Scheidsrechters bedankt!
Van 4 t/m 12 oktober is het de Week van de Scheidsrechter. Het uitspreken van waardering naar de scheidsrechters staat deze week centraal. Want de bijna 30.000 scheidsrechters maken het mede mogelijk dat wekelijks 1,2 miljoen voetballers op het veld van het spelletje kunnen genieten! De KNVB bedankt scheidsrechters onder andere door hen een persoonlijk presentje toe te sturen. Bij deze willen we ook alle verenigingen oproepen om scheidsrechters tijdens deze week in het zonnetje te zetten! Jouw vereniging doet ook mee, toch? Laat als vereniging, bestuur en spelers zien dat je de scheidsrechter waardeert. Hoe je dat doet is uiteraard helemaal aan de vereniging zelf.
Lees verder
Germanicus maakt 2-0 achterstand goed tegen Noordster
Germanicus heeft vanmiddag de uitwedstrijd bij Noordster met 2-4 gewonnen. Na de eerste 45 minuten keek de ploeg van Eric Prins tegen een 2-0 achterstand aan. Door het ontbreken van een aantal spelers zaten de A-junioren Jordy Klok en Dion Jongbloed en B Junior Vincent Beugelink naast Prins op de bank. Germanicus begon wat onwennig en Noordster kreeg dan ook de eerste kans, een schot uit de 2e lijn werd echter prima gepakt door keeper Schimmelpenning. Vervolgens begon Germanicus aan een offensief en dit leverde 2 tot 3 goede kansen op zonder dat dit omgezet kon worden in een doelpunt. Na een goed half uur kreeg Noordster een vrije trap die door Mark Wever onhoudbaar in de kruising werd gekegeld. Germanicus was even van slag en na een fout op het middenveld kon Wever zo doorlopen en de 2-0 aantekenen.
Lees verder
Teamfoto's beschikbaar
De afgelopen weken is onze club-fotografe Sandra Hamminga heel druk geweest om de teamfoto's van dit seizoen te maken. Het merendeel van de teamfoto's staan nu online echter van verschillende teams missen nog teamfoto's, zodra de foto's binnen zijn zullen deze z.s.m. op de website worden geplaatst. Klik op Teams, Senioren/Junioren/Pupillen en kies vervolgens het team om je favoriete team te bekijken.

 

Germanicus 1 wedstrijden
Aanstaande zondag 28 september speelt Germanicus 1 de uitwedstrijd tegen Noordster in Oude Pekela. De wedstrijd begint om 14:00 uur.
De bekerwedstrijd tegen eerste klasser SC Erica wordt op zaterdagavond 18 oktober gespeeld om 20:00 uur.
Germanicus/CSVC in Beltona competitie
De tot nu toe zeer succesvolle samenwerking met de C, B en A jeugd, wordt nu ook voortgezet met het beloftenteam van onder de 21 van beide clubs, wat deelneemt aan de Beltona beloften competitie. Hoofdopleiding en hoofdtrainer van de 2 verenigingen, Eric Prins is zeer content dat dit team ook is samengevoegd. Nu kunnen we de talenten van beide clubs, de gelegenheid geven om zich in deze competitie te ontwikkelen en door te groeien naar een hoger niveau. De trainer-coach kan kiezen uit een groep van 35 a 40 spelers die voor dit team in aanmerking komen. Dus ook hier kunnen wij een gezonde concurentie strijd in het mentale aspect, zeker niet onbelangrijk vandaag de dag ook bij de spelers ontwikkelen. Het geeft enorm veel voordelen, en er kleven geen nadelen aan, dus moeten wij deze gelegenheid met beide handen aangrijpen. Eric Prins is zelf de trainer-coach van dit team dat vanavond begint met een uitwedstrijd sv Twedo, aanvang 19.30.
 
Voetbalvereniging CSVC en Germanicus.
Wethouders op bezoek bij Germanicus
Beste Germanen,

Afgelopen zaterdagmiddag zijn de wethouders van de gemeente Coevorden op bezoek geweest bij Germanicus. In het kader van de bezuinigingen heeft het college van Burgemeester en wethouders besloten om verenigingen te bezoeken en hun de mogelijkheid gegeven om een eerste aanzet tot overleg te zoeken. Natuurlijk hebben wij van deze gelegenheid gebruik gemaakt en het college kwam dan ook om 16.00 aan op de Pampert. Na een rondleiding over ons mooie sportpark ( en de zeer matige kwaliteit van het trainingsveld besproken te hebben) kon er boven in de sponsorruimte kort met elkaar van gedachten gewisseld worden. Vanuit de gemeente is heel duidelijk aangegeven, dat men zeer positief is over de samenwerking met CSVC en dat men dit stimuleert. Tevens is aangegeven, dat er fors bezuinigd zal gaan worden en dat sportverenigingen en daarmee hun leden dit zullen gaan merken. Geen prettige boodschap maar wel de realiteit! De komende maanden zullen er opnieuw gesprekken plaatsvinden tussen de gemeente en de club over de gevolgen en de verdere invulling van de bezuinigingen.

Michel Pot

Germanicus wint probleemloos van FC Assen
Op een zowel zonnige als regenachtige zondagmiddag, stond de derde wedstrijd van de 2e klasse L op het programma. Vandaag moest Germanicus aantreden tegen promovendus FC Assen. Laatsgenoemden club is de laatste jaren opgestoomd van de 5e naar de 2e klasse. Germanicus speelde vandaag o.a. zonder Patrick Kreeft, vorig jaar nog topscorer met 32 doelpunten maar momenteel terugkomend van een blessure.
Lees verder
Pupil van de week - Lotte Lunenborg
Lotte Lunenborg is aankomende zondag 21 september pupil van de week. Lotte speelt in Germanicus D2, haar positie is op het middenveld. Haar favoriete speler is Michel Overweg. Tijdens de wedstrijd Germanicus - FC Assen mag zij onder andere de aftrap verrichten en de voorbereiding van het eerste elftal meemaken. Wij wensen Lotte heel veel plezier !
Klik hier voor de complete vragenlijst van Lotte.