Schoolvoetbaltoernooi UPDATE
Woensdag 15 april vond het jaarlijkse schoolvoetbal toernooi plaats op de zonovergoten Pampert. De finale werd gewonnen met 1-0 door Willibrordus 2 op de tweede plaats eindigde St. Theresia uit Steenwijksmoer. De troostfinale ging tussen Dr. Picardtschool 1 en Buitenvree 1. Na penalties werd er gewonnen door Dr. Picardtschool 1. Foto's zijn beschikbaar klik op deze link of klik op FOTO GALERIJ in het linker menu.
Versterking selectie Germanicus komend seizoen
Germanicus heeft besloten zich toch nog met één speler te versterken voor komend seizoen. Gelukkigerwijze is Germanicus in gesprek gekomen met Jurnel Rojer die is opgeleid bij de jeugd van FC Emmen. Vanwege zijn uitzonderlijke snelheid voegt Rojer een specifieke kwaliteit toe aan de huidige selectie. Rojer is momenteel de gevaarlijkste man bij TEVV en kijkt uit naar het spelen op de Pampert. Germanicus en trainer Prins kijken sportief gezien met vertrouwen naar het komend seizoen.
Germanicus wint van Zwartemeer
Op een zeer druk sportpark de Pampert heeft Germanicus vanmiddag met 4-0 een regelmatige overwinning geboekt op Zwartemeer. Trainer Prins had vanmiddag weer iedereen aan boord en koos voor Patrick Kreeft in de spits en Bas Smits op de nummer 10 positie. Reeds in de eerste minuut kwam Germanicus op voorsprong. Een vrije trap werd direct verzilverd door Nick Schuiling. Keeper Lambers had geen antwoord op zijn scherp aangesneden bal en het vlagsignaal van de grensrechter van Zwartemeer werd terecht door scheidsrechter van der Werf genegeerd. Na deze snelle goal hinkte Germanicus een beetje op 2 gedachten en dat kwam het spel niet ten goede. Veel ballen vielen tussen de linies en daardoor werd er aan beide kanten veel balverlies geleden. Zwartemeer kon ook niet echt een vuist maken en zo werd de rust bereikt met een voorsprong voor de thuisclub.
Lees verder
Pupil van de week: Gossie Spijkerman
Gossie Spijkerman is aankomende zondag 12 april pupil van de week. Gossie speelt in Germanicus D1, zijn positie is centraal achter. Wesley Schutten is zijn favoriete speler omdat hij een goede voetballer is. Tijdens de wedstrijd Germanicus - Zwartemeer mag hij onder andere de aftrap verrichten en de voorbereiding van het eerste elftal meemaken. Wij wensen Gossie heel veel plezier !
Mountainbike clinic voor E1
In plaats van een reguliere voetbal training op woensdag 8 april werd er deze middag gefietst in de bossen bij Sleen. De jongens van E1 kreeg een mountain bike clinic verzorgd door Scholten Cycling uit Dalen. Om drie uur werden de mountain bikes uitgedeeld aan de jongens, de fietsen waren wel een de grote kant voor de kleinsten uit de groep. Ook de begeleiders kregen een fiets uitgedeeld. Als eerst werden de basis technieken uitgelegd door onze trainer Ger-Jan, toen deze "onder de knie" waren gingen we dieper het bos in om ons te begeven op het mountain bike parcours. Het parcours was heuvelig en technisch lastig te doen maar desondanks ging het prima.
Lees verder
Sponsornieuws: Coca Cola tekent sponsorcontract
Het bekendste frisdrankmerk ter wereld is met afstand Coca Cola. Het bedrijf is in 1882 opgericht en in 1919 al voor 25 miljoen dollar verkocht, voor die jaren een ongekend hoog bedrag. Tegenwoordig draait Coca Cola meer dan 50 miljard dollar omzet. Iedere dag worden er 1,8 miljard drankjes gedronken die onder de Coca Cola vlag vallen. Coca Cola vindt het belangrijk om qua sponsoring wat terug te doen voor de maatschappij en sponsort daarom sinds 1928 de Olypmische spelen, Wereld- en Europese kampioenschappen voetbal maar ook lokale en regionale projecten. Regionaal sponsort Coca Cola projecten die gericht zijn op jeugd van 12 tot 19 jaar om binnen die leeftijdsklasse overgewicht tegen te gaan.

Germanicus kan met trots melden dat het met Coca Cola een sponsorcontract heeft getekend voor meerdere jaren. Het merk zal daarom meer dan zichtbaar zijn op de Pampert en onderdeel daarvan is een groot bord van tien meter. Germanicus dankt Coca Cola voor haar vertrouwen.
 

Rocknight 2015
Vrijdag 10 april zal om 21.00 uur in de kantine van Germanicus de nieuwste editie van de Rock Night plaats vinden. Onder het genot van live rockmuziek op het witte doek, kunnen mensen ouderwets genieten van hun drankje en muziek uit de jaren ’80, ’90 en zero’s. Bij de muziekquiz zijn leuke prijzen te verdienen die bij Music & More in Coevorden en andere muziekwinkels kunnen worden ingewisseld. Muziek, gezelligheid en deelname aan de muziekquiz zijn ingrediënten die horen bij deze editie van de Rock Night 2015. Dus schroom niet om te komen en neem alle vrienden mee om weer eens ouderwets te genieten van een gezellige avond en live muziek in het muziekpaleis van de kantine van Germanicus, dat – zoals altijd – tot een prachtige rocktempel wordt omgebouwd.
Gratis toegang en hapjes zijn inbegrepen. Zoals ook in de vorige goed bezochte edities geldt vol=vol.
E1 pakt eerste punten van het seizoen
De eerste 3 punten van het seizoen zijn binnen voor Germanicus E1. Zaterdagmorgen 4 april werd er met 4-2 gewonnen van CSVC E1. De basis van de overwinning lag in de eerste helft. Na 10 minuten spelen kreeg Germanicus een corner die door Benjamin werd genomen, de bal raakte een speler van CSVC en kwam zo achter de doellijn terecht 1-0. Vijf minuten later was het weer raak, onze topscorer Benjamin scoorde wederom. Onze verdedigingslinie Nick, Mikey, Senna, Ray en Kevin waren in topvorm net als ons middenveld met Sem en Hamza. Na 20 minuten kreeg Hamza een goede kans op 3-0, de bal ging helaas net naast. Kort voor de pauze zorgde Benjamin met een geplaatst balletje in de hoek voor de ruststand 3-0.
Lees verder
Sponsornieuws: Beautique Mariƫlle
Beautique Mariëlle en Germanicus zijn overeengekomen om het huidige sponsorcontract op te waarderen en uit te breiden. Vanaf vandaag is de schoonheidssalon sponsor van de Germanicus KNVB Data service. (Deze website is door te klikken op wedstrijden op de homepage te bereiken). Beautique Mariëlle is de schoonheidssalon van Mariëlle Otten gevestigd aan de van Twickelolaan 80 in Coevorden. Na 18 jaar werkervaring is Mariëlle in 2012 gestart met haar eigen salon. Uiteraard is ze aangesloten bij de ANBOS waar alleen officieel gediplomeerde schoonheidsspecialistes zich kunnen aansluiten. Voor mogelijkheden en een presentatie van Beautique Mariëlle ga naar: www.beautique-marielle.nl
Germanicus dankt Marielle voor haar vertrouwen en haar ondersteuning!
Germanicus morst punten in Roden
In de eerste helft had Germanicus veruit het meeste balbezit en creëerde het vier kansen. Uiteindelijk werd de 0-1 uit een corner gescoord. In de tweede helft verzuimde de ploeg uit Coevorden de score verder uit te bouwen en moest het toezien dat de thuisploeg ook door een hoekschop gelijk kwamen en terecht de 1-1 liet noteren.
Lees verder