Nieuwe spelers eerste selectie
Eduard KobesMichel OverwegWeining mutaties dit jaar in de eerste selectie. Tweede keeper Sjoerd Wolters stopt met voetballen. Hij heeft één jaar bij Germanicus gevoetbald en werd regelmatig ingezet ter vervanging van Björn Schimmelpenning. Jehovannis Mendes en Koen Stoop zijn de reservekeepers van de eerste selectie. Dennis Hooijer gaat na 1 jaar bij Germanicus te hebben gevoetbald terug naar Noordscheschut. Gilles-Jan Kalter verlaat ook de club na 3 seizoenen. Adis Skopljak en Daan van Dijk zijn "eigen" jongens die onze eerste selectie zullen versterken. Daan heeft het afgelopen seizoen al af en toe mogen invallen in de hoofdmacht van Germanicus.
Eduard Kobes zal de verdediging van onze eerste selectie gaan versterken. Eduard heeft 3 seizoenen voor Hoogeveen (zondag) gespeeld in de Hoofdklasse. Michel Overweg heeft ook besloten bij Germanicus te komen voetballen. De spits, die vorig seizoen speelde in de zwart/witte kleuren van HODO, staat bekend om zijn scorend vermogen. Wij wensen alle nieuwe spelers heel veel succes voor komend seizoen. Klik hier voor overzicht van complete eerste selectie.
Wijziging incasso niet spelende leden
Om administratieve en kostenbesparende redenen heeft de ledenvergadering in november besloten om met ingang van het nieuwe seizoen de maandelijkse incasso om te zetten in kwartaal incasso. Deze wijziging is alleen van toepassing op niet spelende- leden die ouder zijn dan 18 -en jonger zijn dan 65 jaar en niet in de categorie mindervalide of partner lidmaatschap vallen. De kwartaal incasso’s vinden plaats omstreeks 25 juli, 25 oktober, 25 januari en 25 april enz.  Voor het seizoen 2014 – 2015 is het € 17,70 per kwartaal. Mocht u problemen hebben met deze periodieke wijziging, neem dan tijdig contact op met de leden- en contributieadministratie (Jan Zwiers 0524-514964). Ook voor andere wijzigingen. Voor diegenen die nu per halfjaar of jaar automatisch betalen verandert er niets. Om kosten voor de vereniging te besparen kunt U ook overgaan naar een halfjaar of jaar incasso. Klik hier voor het overzicht van de tarieven.
Voorbereiding programma Germanicus 1
Maandag 28 juli start de voorbereiding van Germanicus 1. Tijdens de voorbereiding worden er drie bekerwedstrijden gespeeld op 24, 28 en 31 augustus. Start van de competitie is op zondag 7 september. Klik hier voor het volledige programma
Indeling Germanicus 1 seizoen 2014/2015
Germanicus 1 is het komende seizoen ingedeeld in de 2e klasse L. Hieronder een overzicht van de tegenstanders van Germanicus.
Actief
Peize
Annen Roden
FC Assen Ruinerwold
HODO SVV '04
Helpman TEVV
Hoogezand Zwartemeer
Noordster  
 
Kantine geopend tijdens vakantie
Tijdens de vakantie periode blijft de kantine op donderdagavond geopend.
Oproep vrijwilligers voor (jeugd)activiteitencommissie
De (jeugd)activiteitencommissie heeft vanaf volgend seizoen enthousiaste vrijwilligers nodig om samen gezellige activiteiten te organiseren. Ieder jaar organiseren we bingo’s, speurtochten, een rommelmarkt, een Sinterklaasfeest etc. Natuurlijk staan we ook open voor nieuwe ideeën. Ben je enthousiast, meld je dan nu aan bij Maaike Tromp (06-41921152) of Jennine Eulink (0524-512548).
Inname teamkleding jeugd
Zaterdag 28 juni dient alle teamkleding van de jeugd ingeleverd te worden. De teamkleding kan tussen 10:00 en 13:00 uur worden ingeleverd.
Voorlichtingsavonden jeugd
Voor de D, E en F jeugd is er woensdagavond 25 juni voor de geïnteresseerde ouders/begeleiders een inloopavond in de kantine van germanicus alwaar eventuele vragen gesteld kunnen worden:
- van 19:00 uur tot 19:30 uur voor de F jeugd
- van 19:45 uur tot 20:15 uur voor de E jeugd
- van 20:30 uur tot 21:00 uur voor de D-jeugd
Voor de A, B en C jeugd is er een voorlichtingsavond op maandag 30 juni vanaf 20:00 uur op de Pampert voor zowel CSVC- als Germanicus spelers, ouders en andere geïnteresseerden. Hier zullen o.a. Eric Prins en de voorzitters van de beide verenigingen een woordje over de samenwerking in het komend seizoen doen. Ook is er natuurlijk gelegenheid om vragen te stellen.
 
De nieuwe trainingstijden van de betreffende elftallen worden nog op een later tijdstip gecommuniceerd.
Geslaagde rommelmarkt
Zaterdagmorgen 14 juni (10:00uur) werd het startsein gegeven door Wilma. Het weer trok vele kooplustigen naar ons sportpark. De "rommel" was ook deze keer weer goed gesorteerd uitgestald, waardoor er een mooie opbrengst voor onze voetbalclub is binnengehaald. Alle betrokkenen kunnen hierdoor terugkijken op een zeer geslaagde markt. Namens de activiteitencommissie willen we alle vrijwilligers nogmaals bedanken!
Erelid Joop Meertens overleden
Beste Germanen,
 
Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat ons erelid Joop Meertens na een periode van afnemende gezondheid is overleden. Joop heeft vele jaren deel uitgemaakt van het bestuur en heeft na het plotselinge overlijden van de toenmalige voorzitter Steven Balten het voorzitterschap op zich genomen. Joop vertelde in een persoonlijk gesprek, dat dit één van de moeilijkste opgaves was in zijn voetballeven. Het kenmerkte hem echter, dat hij hier niet voor wegliep en zijn club in een zeer moeilijke periode bij de hand nam. De familie Meertens en ook de mannen Frans en Henk, die met dochters Ineke en Willeke getrouwd zijn, waren en zijn veel op de Pampert te vinden. Joop en zijn vrouw Hennie waren graag op de Pampert en voelden zich er thuis, Germanicus is de familie Meertens veel dank verschuldigd . Namens alle leden wensen wij Hennie, Ineke en Frans, Willeke en Henk en de kleinkinderen veel sterkte in deze moeilijke periode.
 
Michel Pot