Indeling PWZ bekend gemaakt
Aan de 40e editie van het Protos Weering toernooi doen, net als vorig jaar, honderd verenigingen uit Drenthe en Overijssel mee. De indeling van het zaalvoetbaltoernooi is vandaag bekendgemaakt. Klik op deze link om de indeling van de diverse poules te bekijken.
 
HHC mag niet meedoen, omdat de ploeg uit Hardenberg momenteel in de tweede divisie speelt en dat is betaald voetbal. Aan het Protos Weering toernooi mogen alleen amateurclubs deelnemen. Het Protos-Weering-Zaalvoetbaltoernooi begint dinsdag 27 december en de finale vindt plaats op zaterdag 14 januari in sporthal Angelslo in Emmen.
 
Het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi kent ook een primeur, want voor het eerst wordt er gespeeld in de nieuwe topsporthal Het Activum in Hoogeveen. (bron: coevordenhuisaanhuis.nl)
Uitreiking presentatiegids FC Emmen
Aan Zen Schimmelpenning (sinds dit seizoen speler bij FC Emmen) de eer om de presentatiegids van FC Emmen te overhandigen aan Eric Prins en de Germanicus Groenploeg. FC Emmen is binnen de regio op zoek naar meer contacten, Zen had daarom de opdracht gekregen om de presentatiegids te overhandigen aan belangrijke personen binnen onze vereniging.
Lees verder
Germanicus loopt tegen eerste nederlaag aan in Rolde
Germanicus heeft afgelopen zondag zijn eerste nederlaag van het seizoen moeten incasseren, Rolder Boys was met 2-1 te sterk voor de geel/zwarten. Trainer Prins had opnieuw wat concessies moeten doen, Patrick Kreeft en Erik Boer konden vanwege een blessure niet spelen. Marco Cremer en Erwin Smale waren niet fit genoeg voor een hele wedstrijd en begonnen dus vanaf de bank. Bas Smits speelde hierdoor in de spits en Erwin Moddejonge speelde op de nummer 10 positie. Ten opzichte van de vorige wedstrijd in en tegen Valthermond waren Harm Hindriks en Daniël Balsala wel weer van partij. Germanicus heeft het altijd lastig tegen Rolder Boys en ook deze zondag zou het niet anders zijn.
Lees verder
Germanicus/CSVC JO13-1 wint opnieuw
Zaterdagmiddag 14:30 uur hoofdveld Germanicus het decor voor de wedstrijd GERM/CSVC JO13-1 vs. Hoogeveen JO13-1. De jongens wisten dat er gewonnen moest worden om de koppositie van Dalen weer over te nemen. De jongens begonnen furieus aan de wedstrijd met talloze kansen. Alleen al in eerste vijf minuten schoot Benjamin net over, schoot Hamza op de paal en had Stan een uitstekend schot in de linker bovenhoek in petto. Hoogeveen was niet voor niets naar Coevorden te komen, ze lieten goed counter voetbal zien waar onze verdediging het best lastig mee had.
Lees verder
RTV Drenthe verslag

Germanicus wint punt in Valthermond
Zondag 9 oktober ging Germanicus op bezoek bij de nummer 3 van de ranglijst, het de afgelopen weken goed presterende, Valthermond. Tijdens de warming up bleek dat Verhoef niet kon spelen en moest er nog wat geschoven worden. Het centrum werd nu geformeerd door Erwin Doorn en Daan van Dijk waardoor Meertens kon doorschuiven naar het middenveld en Smale op de positie van Verhoef terecht kwam.
 
Lees verder
Eric Prins traint mini-germanen
Dat Eric Prins een veelzijdige trainer is bllijkt uit het feit dat hij de eerste selectie traint en de toekomstige eerste selectie, de mini-germanen.
Feestavond 5 november
Zaterdag 5 november FEESTAVOND! Germanicus speelt deze avond thuis tegen Beilen, aanvang wedstrijd 19.30 uur, aansluitend feest in de kantine m.m.v. Flexlive!
Favoriete speler pupil van de week

Mika Weggebakker was in de wedstrijd Germanicus - FC Assen SNS Pupil van de week. Op de foto staat hij samen met zijn favoriete speler Patrick Kreeft.

Germanicus en FC Assen in evenwicht
Afgelopen zondag was FC Assen te gast in de Mavin Veste om het op te nemen tegen Germanicus. FC Assen is reeds sinds 25 wedstrijden zonder nederlaag en kwam dus vol vertrouwen naar Coevorden. Trainer Prins kon wegens een blessure niet beschikken over topscorer Kreeft en verdediger Balsala moest zich zondagmorgen afmelden wegens griep. Bas Smits en Erwin Smale maakten hierdoor hun rentree in het basiselftal.
Lees verder