Bekerwedstrijden
Germanicus 1 is door de KNVB in de komende strijd om de Districtsbeker ingedeeld in poule 49 met als tegenstanders Berkum, VV Heino en d'Olde Veste '54.

Berkum speelt in de zaterdagse 1e klasse B. Olde Veste '54 uit Steenwijk speelt al jaren in de noordelijke 1e Klasse E van het zaterdagvoetbal terwijl VV Heino uitkomt in de zondagse 1e Klasse D. Nadere bijzonderheden over het wedstrijdschema worden later bekend gemaakt en zult u via deze site kunnen lezen. De eerste wedstrijd van het Districtsbekertoernooi is gepland voor zondag 23 augustus.
KNVB maakt indeling bekend 15-16
De KNVB heeft de indeling bekend gemaakt van de 1e klasse F, hieronder het overzicht.
 
Bergum Hoogezand
Emmen Joure SC
Erica SC Nieuw Buinen
FVC Rolder Boys
Germanicus SVBO
Heerenveen TEVV
Hoogeveen WVV
 
Damesvoetbal bij CSVC en Germanicus, het begint al bij dames C1
Vanaf seizoen 2015/2016 gaan we starten met een meidenelftal in de C-jeugd! Dit is uniek voor Coevorden en omstreken en deze mogelijkheid willen we dan ook graag ondersteunen om de volgende redenen:
  • het voetbalplezier bevorderen voor de meiden ook na de D-jeugd;
  • een goede onderbouw neerzetten om zo de doorstroming van de jongere meiden naar de senioren dames te bevorderen;
  • goede aansluiting ontwikkelen voor de meiden naar het senioren damesvoetbal;
  • om uiteindelijk alle meiden op eigen niveau te kunnen laten voetballen in een reële competitie
Lees verder
Aanmelding scheidsrechterscursus
In September/Oktober start er een KNVB-scheidsrechtercursus bij NKVV waarin het fluiten van jeugdwedstrijden centraal staat. Als je onze jeugd wilt ondersteunen/helpen door wedstrijden te fluiten (meestal op zaterdag) is deze cursus een must om te volgen. De fijne kneepjes van het mooie scheidsrechters vak worden hier uitgediept en aan de cursisten meegegeven. Om deze cursus te mogen volgen moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:
  • lid zijn van Germanicus;
  • De intentie hebben om jeugdwestrijden te fluiten op regelmatige basis (uiteraard tegen een kleine vergoeding);
  • minimaal 16 jaar zijn
De kosten van deze cursus worden door Germanicus betaald. We willen graag op korte termijn de aanmeldingen ontvangen om zo tijdig alle betrokkenen te kunnen informeren over de aantallen. Graag uiterlijk reageren vóór 1 juli dit jaar.
Aanmeldingen per mail sturen naar: jeugdbestuur@germanicus.nl
Scheidsrechters gezocht
Om de wedstrijden op de Pampert in goede banen te leiden zijn we op zoek naar enthousiaste scheidsrechters!

Wat verwachten we van je als scheidsrechter?
Op een positieve manier de wedstrijden fluiten;
Ervaring hebben als voetballer en/of liefhebber zijn van het spelletje;
Leeftijd vanaf 16 jaar
 

Lees verder
Openingstijden Kantine tijdens zomer
Gedurende de zomer is de kantine elke donderdag avond geopend vanaf 19:00 uur, voor een goed gesprek of een drankje aan de bar.
Afscheid van Germanicus 6 iconen
Afgelopen zondagmiddag hebben Gerben Wanders, Jan Lanjouw, Berend Brouwer en Gienus Meijerink in een galawedstrijd afscheid genomen als actief voetballer. Tijdens de wedstrijd tussen het huidige Germanicus 6 en een team van coryfeeën uit de rijke geschiedenis van het zesde lieten ze nog een laatste keer zien waartoe ze in staat zijn. De wedstrijd eindigde in 5-4 voor de oudjes. Na de inspanning volgde de ontspanning met een biertje en een hapje in de kantine, alles geregeld door Harold van Galen. Het bleef nog lang onrustig....Gerben, Jan, Berend en Gienus bedankt voor jullie inzet in- en buiten het veld. Het ga jullie goed en tot ziens op de Pampert. Klik hier voor meer foto's
Kampeerweekend 2015
Het kampeerweekend zit er weer op, jongens en meisjes van de D, E en F jeugd hebben een nachtje "geslapen" op de Pampert. Vrijdagavond was er een 4x4 toernooi en werd er gekeken naar de kwalificatie wedstrijd Letland - Nederland en natuurlijk werden heerlijk marshmellows geroosterd boven een kampvuur. Zaterdagochtend werd er gezamenlijk ontbeten en verschillende activiteiten uitgevoerd waarna de kinderen, na een heerlijk patatje, lekker naar huis gingen om neer te ploffen op de bank of bed. Klik hier voor de foto's.
Foto's presentatiegids

De mini-germanen en het gepromoveerde Germanicus 3 vast gelegd voor de Germanicus presentatiegids
Selectie 2015-2016
 
Selectie 2015 - 2016 op de foto's ontbreken Sander Meertens en Eduard Kobes.
Lees verder