Pupil van de week: Kees van Groningen
Kees van Groningen is aankomende zaterdag 5 september pupil van de week. Kees speelt in Germanicus E3, zijn positie is aanvallend middenvelder. Nick Schuiling is zijn favoriete speler omdat hij aardig is en goed kan voetballen. Tijdens de wedstrijd Germanicus - Hoogeveen mag hij onder andere de aftrap verrichten en de voorbereiding van het eerste elftal meemaken. Wij wensen Kees heel veel plezier! De pupil van de week wordt mede mogelijk gemaakt door SNS bank. 
Monsterzege in oefenduel
Germanicus heeft vanavond met 2-9 gewonnen van Hollandscheveld.
Interview Eric Prins

Zaterdagavond wordt de competitie in de eerste klasse geopend met een absolute kraker. Op sportpark De Pampert staan dan om 19.30 uur Germanicus en Hoogeveen tegenover elkaar. Een echte Drentse klassieker die door de promotie van Germanicus weer in ere is hersteld. VV Hoogeveen TV keek met Germanicus-trainer Eric Prins vooruit naar dit duel. (bron: www.vvhoogeveen.nl)
Drentse klassieker bij start competitie
Germanicus speelt de eerste competitie wedstrijd van het nieuwe seizoen in de 1e klasse F thuis tegen Hoogeveen. Deze klassieker is een prachtige affiche in het amateurvoetbal en een ontmoeting tussen twee clubs die in het verleden schitterende duels met elkaar uitgevochten hebben. De wedstrijd wordt zaterdagavond 5 september om 19.30 uur gespeeld. RTV Drenthe is aanwezig om verslag te doen van deze Drentse klassieker. De wedstrijd is zondagavond 6 september vanaf 18:38 uur te zien op TV Drenthe.

 

Germanicus verliest ook derde bekerwedstrijd
Germanicus heeft ook haar derde bekerwedstrijd verloren met duidelijke cijfers. Berkum was met 0-6 een maatje te groot voor Germanicus. Klik hier voor het verslag. (bron: www.vvberkum.nl)
Germanicus verliest tweede bekerduel
Woensdag 25 augustus heeft Germanicus de tweede bekerduel verloren van Heino met 1-0 door een knal van Bram Eijkelkamp na een minuut of twintig. Met name de eerste helft liet een heel gretig en fanatiek Heino zien, dat bij vlagen prima voetbalde. Slechts eenmaal wist Germanicus gevaarlijk te worden, door een slordigheid achterin. De tweede helft ging Germanicus wat opportunistischer spelen en leken bij Heino de krachten wat weg te vloeien, waardoor het nog wel spannend werd, hoewel Germanicus niet tot grote kansen kwam. Aanstaande zaterdag 29 augustus is het derde bekerduel, ditmaal is Berkum de tegenstander.
Start inlooptraining mini Germanen
De inlooptraining van de mini Germanen gaat zaterdag 29 augustus weer van start onder leiding van Anniek Bakker en Renate Smit. De inlooptraining begint om 9:30 en duurt tot ongeveer 10:15 uur. Ook niet leden kunnen bij deze trainingen aansluiten om te kijken of zij dit leuk vinden. Na de training wordt er ranja voor de spelers ingeschonken.
Germanicus beloont zichzelf niet tegen d' Olde Veste
Germanicus mocht voor de beker aantreden tegen D ' Olde Veste uit Steenwijk. De club uit Steenwijk is al een aantal jaren een succesvolle 1e klasser in het zaterdag voetbal en gaat ook dit jaar voor minimaal een periodetitel. Op voorhand dus een mooie gelegenheid voor trainer Eric Prins om te kijken hoe zijn ploeg ervoor staat richting de opening van de competitie. Er ontspon zich een alleraardigst duel waarbij beide ploegen lieten zien echt te willen voetballen en uiteindelijk D ' Olde Veste aan het langste eind trok.
Lees verder
Sponsornieuws: TUINBEURS NEDERLAND
Met trots kunnen we meedelen dat Tuinbeurs Nederland uit Emmen toegetreden is tot het gezelschap grote bordsponsoren van Germanicus. Voor een uitgebreide bedrijfspresentatie en de mogelijkheden van dit mooie bedrijf uit Emmen, kijk op Tuinbeurs Nederland.nl 
Tuinbeurs Nederland en Germanicus zijn een meerjarige sponsorovereenkomst overeengekomen. Germanicus dankt Tuinbeurs Nederland voor het gestelde vertrouwen in de club.
Lees verder
Voetbaldag dames
Afgelopen zaterdag 15 augustus werd bij CSVC een voetbaldag georganiseerd voor de voetbalvrouwen van NKVV / CSVC / Germanicus Vrouwen 1, 2 en 3. Deze dag was een groot succes met een hoge opkomst. Tijdens deze was er ook onder andere een demonstratie van Bjorn Boes (BB Freestyle) en een 4x4 toernooi. Klik hier voor meer foto's