Germanicus ongelukkig in topper

Afgelopen zondag speelde Germanicus de topper tegen FC Assen in Assen. Beide ploegen stonden met hetzelfde puntenaantal op de eerste plaats. Germanicus speelde een ongelukkige wedstrijd, waarbij trainer Prins binnen 30 minuten door blessures twee keer genoodzaakt was om te wisselen. De wedstrijd was nog geen 10 minuten oud toen Nick Schuiling in botsing kwam met een speler van FC Assen. De hevig bloedende Schuiling kon direct door naar het ziekenhuis, waar zijn wond gehecht moest worden. Gelukkig kon na afloop van de wedstrijd Schuiling weer terug mee in de bus naar Coevorden. Randy van der Weide was vervanger van Schuiling. Schuiling was de laatste wedstrijden goed op dreef en was ook nu goed begonnen. Na deze onderbreking beheerste Germanicus de wedstrijd in de eerste helft. Een schot van Doorn ging net naast en een kopbal van Smale werd gepakt door de keeper van Assen. In de 25e minuut kwam Germanicus op voorsprong. Een, op maat genomen, vrije trap van Verhoef werd door Doorn perfect ingekopt. Helaas blesseerde Doorn zich hierbij en moest ook hij worden vervangen. Zijn vervanger was Nick Schenkel.

Deze twee noodzakelijke wissels kwamen het spel van Germanicus niet ten goede. Het werd onrustiger en Assen kreeg meer grip. Marco Cremer had net na de pauze de 0-2 op zijn schoen, maar de bal verdween na een goede actie langs de verkeerde kant van de paal. De ploeg uit Assen kwam via een gelukje op 1-1. Een bal vanaf links werd door Justin Tijsma aangeraakt en verdween, daardoor onhoudbaar voor Vincent Beugelink, in het net. FC Assen kreeg door deze opsteker meer moed. Even later was het opnieuw niet ongelukkig. Een makkelijk gegeven vrije trap vanaf 20 meter werd feilloos in de kruizing gekegeld en betekende de 2-1. Germanicus probeerde de gelijkmaker te forceren. Kreeft werd ingebracht voor Hindriks en Smale verhuisde naar het middenveld. Germanicus gaf echter te veel ruimte weg en de 3-1 was onvermijdelijk. De linkerspits van Assen werd vogelvrij gelaten en hiermee was de wedstrijd beslist. Al met al een ongelukkige nederlaag, waarbij de onverzettelijkheid die de ploeg kenmerkte tegen Valthermond bij te weinig spelers aanwezig was vandaag. Aanstaande zondag mag Germanicus op bezoek bij Noordster, die met een uitstekende serie bezig is en bovenaan staat in de tweede periode. Alle ploegen doen weinig voor elkaar onder, dus ook in deze wedstrijd zal alles gegeven moeten worden, wil men een goed resultaat behalen.