Germanicus onvoldoende tegen Lemelerveld

Germanicus ging zondag op bezoek bij Lemelerveld en speelde een zwakke partij, die terecht verloren ging met 1-0. Dezelfde spelers, die aan de aftrap stonden van de tweede helft van de wedstrijd tegen Valthermond, hadden het vertrouwen gekregen.

De Germanen begonnen nog wel goed en hadden eigenlijk binnen 5 minuten voor moeten staan, maar Stan Ypenburg kwam niet tot afronden. Hierna ging het echter snel de verkeerde kant op voor de formatie van Eric Prins.

Rode draad gedurende de gehele wedstrijd, was dat er veel te veel balverlies geleden werd, daardoor bracht men Lemelerveld zelf in de wedstrijd en was het vooral aan doelman Vincent Beugelink te danken dat men niet op achterstand kwam. Door attent te keepen en goed mee te doen, wist hij enkele malen voortijdig het naderende gevaar te bezweren. Na een half uur was hij echter ook kansloos en daarmee kwam Lemelerveld op een terechte voorsprong. Ook hier ging weer balverlies aan vooraf, terwijl praktisch iedereen in voorwaartse beweging was. Germanicus wist hier weinig tegen over te stellen. Een vrije trap vanaf de linkerkant zorgde nog voor gevaar, maar de doelman van Lemelerveld greep goed in.

Met Justin Tijsma en Devon Smit voor Harm Hindriks en Stan Ypenburg na rust, probeerde Germanicus meer druk te krijgen op Lemelerveld, maar te veel spelers haalden niet hun normale niveau om dit ook te laten lukken. Fabian Greve probeerde de gelijkmaker te forceren, maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman van Lemelerveld. Het zou ook te veel van het goede geweest zijn, want daarvoor was het simpelweg niet goed genoeg. De wil was zeker aanwezig en aan de inzet lag het zeker niet, maar in totaal was het deze zondag onvoldoende. Deze wedstrijd moet men snel vergeten zonder dat de gemaakte fouten vergeten worden, want dan heeft men er niet van geleerd.