Germanicus wint stadsderby met 1-0

De stadsderby tussen Raptim en Germanicus is zaterdagavond met 1-0 door Germanicus gewonnen. De ploeg kwam in 22e minuut op voorsprong dankzij een doelpunt van Roelof van Dijk.

Dankzij de overwinning krijgt Germanicus aansluiting met de subtop van de tweede klasse L. Raptim heeft uit acht wedstrijden slechts drie punten behaald en staat nagenoeg onderaan.

De stadsderby was een fletse afspiegeling van de spectaculaire wedstrijd van vorig jaar die Raptim met 4-2 won, maar waarin Germanicus beter voetbalde. Ditmaal was Germanicus beter en won de ploeg wel.

Loon naar werken

De ruim 1500 toeschouwers kregen op een sfeervol aangekleed sportpark Klinkenvlier een sterk begin te zien van Germanicus. Met goed combinatiespel zetten de geel-zwarten Raptim onder druk en creëerden ze kleine kansen. De Raptim-spelers hadden veel overtredingen nodig om de tegenstander af te stoppen. In de 22ste minuut kreeg Germanicus loon naar werken. Roelof van Dijk profiteerde van een onachtzaamheid in de Raptim-verdediging en schoot de bal onhoudbaar achter Raptim-doelman Sander Bunskoek. Vanaf dat moment speelde Germanicus eigenlijk al een gewonnen wedstrijd. De ploeg zette niet echt aan voor een tweede treffer en liet het initiatief iets meer over aan Raptim. De ploeg van trainer Henk Veenhof had echter niet de vorm om zich terug te vechten uit een achterstand.

Bal op de paal

In de tweede helft oogde wedstrijd in evenwicht, maar bleef Germanicus technisch en tactisch de betere ploeg. De ploeg van trainer Eric Prins was dichter bij de 0-2 dan Raptim bij de 1-1. Zo verzuimde oud Raptim-speler Fabian Greve een fout van Patrick Vos af te straffen en schoot Marco Verhoef de bal op de paal in plaats van in het doel. In het laatste kwartier zette Raptim nog aan voor een slotoffensief. In de laatste minuut viel bijna de gelijkmaker. Een vrije bal van invaller Danny Bos werd door de aanvallers van Raptim naast het Germanicus doel geschoten. Daarmee kwam een eind aan een weinig spectaculaire stadsderby.