Achilles 1894 VR1 – N.G.C. VR1 0-3

Na een weekje lekker getraind te hebben en Ajax een goed resultaat hebben zien halen was het nu de beurt aan ons om te laten zien dat we voor de eerste plaats mee willen blijven strijden. Dat moesten we vandaag doen tegen de dames van Achiles 1894 uit Assen. Op papier moet dit te doen zijn natuurlijk, maar op papier win je geen wedstrijden.

We startten iets aanvallender dan normaal gesproken, met Anna en Ellen naar voren geschoven. De bedoeling om vroeg druk te zetten op hun achterhoede gebeurde ook gelijk. We waren erg fel en zetten vroeg druk op de ingespeelde ballen. Ook werd er vanaf de eerste minuut goed gestreden in elk duel om de bal snel in bezit te krijgen.

Dit resulteerde ook gelijk al in enkele kleine kansjes die de keepster uit Assen goed wist te keren. Ze keepte overigens sowieso een hele behoorlijke pot! Ons middenveld was de baas, dat was erg duidelijk te zien. Er werden ook erg goede passes gegeven richting onze vleugels en die konden vaak gevaarlijk worden.

In de 14e minuut kwam die bal vanuit het middenveld bij onze spits Josien terecht die een afgemeten steekpass op Rose op links gaf die een strakke lage voorzet gaf op Kakkie, die heel vakkundig de bal keihard in de kruising ramde. Het paal staat waarschijnlijk nog steeds na te trillen van die loei aan de binnenkant! De vroege 0-1 staat op het scorebord!

We bleven heel beheerst spelen met naar schatting zo’n 75% balbezit. De andere 25% die zij hadden werd snel door onze verdediging en middenveld afhandig gemaakt zodat wij weer rond konden gaan spelen. De ene mooie pass na de andere werd gegeven, waar met name Anna en Sharon op rechts elkaar goed wisten te vinden, en een aantal schoten op doel was het resultaat. Maar de goed spelende keepster wist de ene na de andere bal te verwerken.

Tot aan de 41e minuut waar vanuit het middenveld Ellen op kwam stormen en de een-twee aan ging met Josien, die dit ook goed zag en de bal terug gaf aan Ellen die perfect doorliep en heel beheerst de bal hard en laag in de rechterhoek schoot van buiten de 16! De keepster was volstrekt kansloos op dit schot, en het was 0-2! Dit is een lekkere stand om mee te gaan rusten.

Maar de dames vonden dit nog niet genoeg en zetten nog even voor rust 1 keer vol de druk erop. Een afgemeten steekbal van Simone op Sharon die doorgebroken was op links was het resultaat. Zij had nog even een showtje geoefend op de training woensdag die ze graag even wou laten zien, en speelde vakkundig de keepster uit en tikte de 0-3 in de netten! Dit is wel voldoende om mee te gaan rusten!

Omdat we woensdagavond weer een wedstrijd moeten spelen en Ellen nog niet helemaal fit was ging ze in de rust eraf en werd vervangen door Anique. Ook Rosanne werd gewisseld voor Annet. Zij hadden echter iets minder fijne weersomstandigheden om in te voetballen de tweede helft, want het begon te hagelen en zelfs natte sneeuw kwam uit de lucht.

We hadden afgesproken om de wedstrijd rustig uit te voetballen en geen tegendoelpunten te krijgen. Een beetje krachten sparen voor woensdag, want dat wordt nog een zwaar potje tegen VVAK! We bleven ons vele balbezit houden en ook kansen krijgen, maar hij mocht er niet in de tweede helft. Ook Denise die Josien verving halverwege de tweede helft kon hier helaas niets aan veranderen.

De stand bleef 0-3, een prima resultaat om mee terug te keren naar Coevorden en vol goede moed aan de bingo bij CSVC te beginnen!

Woman of the match vandaag was Anna, die hard aan het knokken was voor elke meter en bijna alleen maar goede passes heeft gegeven. Helaas is het doelpunt net niet gelukt, dat was het nog completer geweest.

Hopelijk zien we u allemaal woensdagavond 17 april om 19.30 uur bij CSVC waar we aantreden tegen de dames van VVAK!