AH Offerein Bokaal 2018

Organisatie staat in startblokken voor 7e editie

HOOGEVEEN – Terwijl de voetballers genieten van de zomervakantie, staat de organisatie van de AH Offerein Bokaal in de startblokken voor de 7e editie van het succesvolle toernooi. Het door HZVV en Hoogeveen georganiseerde toernooi kent opnieuw een sterk deelnemersveld. De deelnemende teams komen uit in de derde klasse t/m de Hoofdklasse.


Op de foto een fragment uit de finale van vorig jaar (Foto: Jochem van de Weg).

De organisatie hoefde deze keer niet op zoek naar nieuwe deelnemers. Elk jaar krijgen de deelnemers van de laatste editie de kans zich als eerste in te schrijven. Alle deelnemende clubs gaven al snel aan opnieuw te willen deelnemen en zeer te tevreden te zijn over de wijze waarop het toernooi wordt georganiseerd.

WIJZIGING DATUM

Vorig seizoen bleek het spelen van de eerste ronde op vrijdagavond een groot succes. Navraag leerde dat deze avond door de deelnemende teams en de supporters zeer werd gewaardeerd. De organisatie heeft dan ook besloten deze speelavond te handhaven en bij wijze van experiment ook de finaleronde te spelen op vrijdagavond.
De eerste ronde begint met een prachtig affiche. Hoogeveen zondag neemt het om 20.45 uur dan op tegen WKE’16. Twee volksclubs die in het verleden boeiende duels tegen elkaar speelden. Vijfvoudig winnaar HZVV speelt op dezelfde tijd tegen SC Erica, dat de laatste jaren telkens doordrong tot de ‘winnaarsronde’.
Hoogeveen zaterdag neemt het om 19.00 uur op tegen Dedemsvaart. De ploeg liet vorig jaar zien een meerwaarde voor het toernooi te hebben door Hoogeveen zondag bijna uit te schakelen. Dat Dedemsvaart geen eendagsvlieg is, blijkt wel uit het feit dat men zich plaatste voor de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse.
Net als SC Erica is ook Germanicus de laatste jaren een vaste vertegenwoordiger in de ‘winnaarsronde’. De ploeg van trainer Eric Prins neemt het nu tijdens de eerste ronde om 19.00 uur op tegen Ruinerwold. Laatstgenoemde ploeg speelde vorig seizoen in dezelfde klasse als de Coevordenaren, maar degradeerden naar de derde klasse.

SPEELDATA

Deze wedstrijden worden gespeeld op vrijdag 17 augustus. De tweede ronde is op dinsdag 21 augustus. De vier winnaars strijden dan om de finaleplaatsen (aanvang wedstrijden om 20.15 uur). Voor de verliezers geldt hetzelfde. Zij strijden echter om de vijfde t/m achtste plaats (aanvang wedstrijden om 18.30 uur). De finaleronde is op vrijdag 24 augustus. De wedstrijden om de 8e t/m 3e plaats beginnen dan om 19.00 uur en de finale om 20.45 uur.

GELDBEDRAG

‘Het mooie van het toernooi is verder dat alle deelnemers met een behoorlijk geldbedrag naar huis gaan en dat zie je niet op elk toernooi!’ De organisatie beseft dan ook dat zonder de bezoekende clubs het toernooi nooit succesvol kan worden. Het is aan de clubs zelf om te bepalen wat ze met het bedrag doen (voor de spelersgroep of de clubkas). Voor de komende editie is de verdeling als volgt: winnaar €1000,-; nummer 2 €700,-; nummer 3 €600,-; nummer 4; €500,-; nummer 5 €400,-; nummer 6 €300,-; nummer 7 €200,-; nummer 8 €100,-.   Daarnaast zijn er ook nog prijzen voor de speler van het toernooi en de sportiefste ploeg.
De prijzenpot wordt mede bekostigd uit de opbrengsten van de entree en de ondersteuning van AH Offerein, De Muzikant en CombiSport.

ENTREE

Jeugd tot 14 jaar kan gratis naar binnen. Volwassenen betalen vijf euro, maar kunnen tijdens de eerste speeldag een passe-partout aanschaffen. Voor tien euro kan met dan drie speelronden bezoeken. Tijdens een speelronde kan men alle wedstrijden bekijken en vrij van het ene hoofdveld naar het andere lopen. De kassa’s zijn een uur voor de eerste wedstrijd geopend. Tevens zal er een gratis programmaboekje worden uitgebracht.

Bron: vvhoogeveen.nl