Bekeravontuur afgelopen voor Futsal team

Vrijdagavond 1 oktober stond de wedstrijd op het programma tussen Germanicus en Sporting Emmen. Dit betrof de 2e ronde van de beker. Germanicus had een volledige selectie tot de beschikking en daardoor werd gekozen voor een bank met maar liefst 4 wissels! Rene nam de taak van coach op zich.

In de 1e helft was het aan beide kanten zoeken naar openingen en was het bij vlagen vrij rommelig. Toch vielen er aan beide kanten wel wat kansen te noteren. De mooiste kans was misschien wel voor Roy Piek. Die werd hoog aangespeeld en met een bekeken kopbal viel bijna de 1-0 te noteren. In deze 1e helft werd ook nog de paal 3 keer geraakt. In de 2e minuut was het Justin Tijsma die het doel onder vuur nam en de paal op z’n weg vond. En in de 10e minuut werd Paul vd Sande van scoren weerhouden door het aluminium. Maar ook de bezoekers waren gevaarlijk. Ook zij raakten bij een afstandschot de paal en kwamen er af en toe uit met counters. Deze dreiging zorgde uiteindelijk dan ook voor de 0-1 voorsprong. Doelman Martijn Jansen kon een minuut hiervoor nog 2x handelend optreden, maar had geen antwoord op een kluts-situatie die de Emmenaren op voorsprong deed zetten. De ruststand was hierbij 0-1.

Na rust kwam thuisploeg Germanicus beter in het spel. Direct in de 1e minuut was Roy Piek dichtbij de gelijkmaker, maar mikte rakelings naast. Toch was het een minuut later wel raak. Na een mooie aanval via Tijsma en Piek, kwam de bal terecht bij Remco Benjamins die van dichtbij de 1-1 tegen de touwen werkte. De geelzwarten wisten hierna de lijn door te trekken en kwamen een paar minuten later op voorsprong. Een vrije trap net buiten het doelgebied werd door Martin Bloemberg hard in het doel geschoten, 2-1. In deze fase raakte Sporting Emmen meermaals gefrustreerd, wat resulteerde in domme overtredingen en een gele kaart. Deze overtal-situatie werd echter niet goed uitgespeeld door Germanicus. Sterker nog, de bezoekers wisten de 2-2 te scoren in ondertal. Ondanks deze tegenvaller ging Germanicus op zoek naar de 3-2. Maar het goed verdedigende Sporting bleef standhouden. Met name Ruben Soppe was een aantal keer dichtbij de 3e treffer voor de thuisploeg. De gemiste kansen braken de geelzwarten uiteindelijk op. Want ondanks opnieuw een gele kaart bij de Emmenaren, wisten ze opnieuw te scoren in ondertal. Na een ongelukkige samenloop van omstandigheden kwam de bal via de kluts tegen de hand terecht van Bloemberg, waardoor Sporting een penalty kreeg. Deze werd feilloos benut, 2-3.

Met nog 5 minuten op de klok, moest Germanicus risico’s nemen en ging doelman Jansen veelvuldig mee in de aanval. Dit resulteerde bijna in de gelijkmaker. Na een mooie aanval kwam de doelman met een strakke pass bij de 2e paal, waar Ruben Soppe de bal voor het inschieten leek. Helaas werd deze kans gemist en speelde Sporting de wedstrijd daarna uit. Helemaal toen doelman Jansen nog een gele kaart kreeg vanwege hands buiten z’n doelgebied. De eindstand dus uiteindelijk 2-3 voor Sporting Emmen in een spannende wedstrijd.

Het bekeravontuur eindigd hiermee voor Germanicus, die zich nu kunnen richten op de competitie.