Bekeravontuur Germanicus voorbij

Het bekeravontuur voor Germanicus is na de duidelijke nederlaag in Leeuwarden gestrand in de kwartfinale.Trainer Jan Wielink kon niet beschikken over aanvoerder Devon Smit, Jarne Pol en Stefan Kikkert.Germanicus werd in Leeuwarden ondersteunt door ruim honderd supporters. In de eerste helft zagen de fel meelevende supporters uit Coevorden, een goed mee voetballend Germanicus. Na 15 minuten een grote kans voor Jessie Rotmensen namens de Germanen. Rotmensen werd vrijgespeeld door Nance Hoogeveen, vrij voor de keeper was zijn schot een prooi voor de keeper van Blauw-wit. Vijf minuten later, het eerste wapenfeit van de thuisclub, het schot van buiten de zestienmeter spatte uiteen op de lat.In de 28e minuut de 1-0 voor de gastheren, de linkerverdediger van Germanicus dacht nog tijd te hebben om rustig de bal te verplaatsen. Vanuit zijn rug pikte de rechteraanvaller van Blauw-wit de bal op en legde de bal breed op de instormende Floris Boonstra, zijn geplaatste schot in de rechterhoek betekende de voorsprong voor de Leeuwarders.Een minuut later bijna de gelijkmaker voor de Coevordernaren, een kopbal werd ternauwernood van de doellijn gehaald. In de 41e de grootste kans voor de Germanen, spits Mainel Kortstam kon de bal vanaf 4 meter vrij inschieten voor de gelijkmaker. Zijn inzet belande naast het doel.Met Duca Streuer en Sencer Soy voor Mainel Kortstam en Marc Uninge begon Germanicus met goede moed aan de tweede helft.In de 55 minuut, na balverlies op het middenveld, kwamen de Blauw witters in een overtal situatie, dit werd prima uitgespeeld voor de 2-0.Hierna was het verzet van Germanicus ook verdwenen. De Gastheren konden daarna het kwaliteitsverschil nog omzetten in een 5-0 eindstand.Germanicus kan terug kijken op een mooi bekeravontuur. Komende maandag, 2e Paasdag kunnen de Germanen alle ogen weer richten op de competitie. Steenwijkerwold komt naar de Pampert, bij winst komt Germanicus weer op de 2e plaats in de competitie, wat na afloop van de competitie recht geeft op de nacompetitie. De wedstrijd op sportpark De Pampert begint om 14.30 uur.