Bekeravontuur JO13-1 voorbij

Het is JO13-1 niet gelukt om de finale te bereiken van het Zwaluwen jeugdbeker toernooi. Hoogezand JO13-1 ging er met de finale plaats vandoor. In de eerste helft zag dit er echter nog niet zo uit, JO13-1 heeft tal van kansen gehad om te scoren. Maar zoals wel vaker in het voetbal, als je zelf niet scoort….

JO13-1 begon met de volgende opstelling: Micha, Merijn, Nick, Thijmen, Julian, Jasper, Stan, Mathijs, Daniël, Benjamin en Daan. Als wissel Hamza en Justin.

Germanicus/CSVC begon heel goed en geconcentreerd aan de wedstrijd. In de vijfde minuut had Daniël een hele goede solo in huis door het centrum van de verdediging van Hoogezand, de bal ging helaas net over het doel. Vier minuten later een uitstekende combinatie tussen Daan en Stan, de grensrechter besloot echter dat het buitenspel was. Hoogezand kreeg in de 11e minuut een vrije trap, de bal verdween net voor langs het doel van Micha. In de 20e minuut dé kans voor onze jongens om op voorsprong te komen, een superactie van Benjamin in het strafschopgebied, het schot belandde op de paal. Twee minuten later was het wederom Benjamin die gevaar stichtte in het strafschopgebied, de bal ging nu nét over het doel. In de 25e minuut een corner voor JO13-1, de corner werd genomen door Daniël, Stan schiet nét over. Een minuut later liet Hoogezand weer van zich horen met een schot op doel, Micha had hier geen probleem mee. Op slag van rust een corner voor Hoogezand, de bal werd gevaarlijk hard ingekopt door Hoogezand, Micha redt prima en voorkwam dat de gasten op voorsprong kwamen.

De tweede helft liet een ander beeld zien, Hoogezand liet meer van zich horen. De eerste kansen waren nog voor onze jongens maar langzamerhand kantelde de wedstrijd naar Hoogezand. In de 7e minuut kon Thijmen nog voorkomen dat Hoogezand op voorsprong kwam. Maar een minuut later was het geen houden meer aan voor onze verdediging, 0-1 voor de gasten uit Hoogezand. De hoop op goede afloop was nog steeds aanwezig, de supporters gingen nog extra achter de jongens van JO13-1 staan. In de 20e minuut werd het 0-2 voor Hoogezand. De hoop op een goede afloop werd langzamerhand minder. Hoogezand bleef gevaarlijk, in de laatste vijf minuten van de wedstrijd werd het nog 0-3 en 0-4. JO13-1 kreeg nog een paar kansjes om de eer te redden maar helaas ging de bal er niet in.

Geen finale voor onze jongens, maar ze verlaten het bekertoernooi met opgeheven hoofd. Ze hebben een topprestatie neergezet. Het seizoen is meer dan geslaagd voor JO13-1!!!