Bruchterveld VR1 – N.G.C. VR1

Het laatste weekend van een vakantieweek, dat was ook te merken vandaag!
Met maar liefst 5 dames minder moesten we afreizen naar Bruchterveld. Geen Daphne, Simone, Anna, Rose en Anique. Gelukkig was Ilona bereid om mee doen en wilde Denise na haar eigen wedstrijd met C1 ook aansluiten bij ons. Bedankt dames!!Bruchterveld had een wedstrijd minder gespeeld en bungelde een beetje onder aan de ranglijst. 2 doelpunten voor en 6 tegen. Daar konden we alleen niks mee, want ze hebben ook niet de meest makkelijke tegenstanders gehad.

Al gauw bleek dat het ook zeker een hele behoorlijke ploeg was die het ons knap lastig wilde maken vandaag. Ze zaten er kort op en waren erg fel in de duels. Als we wilden winnen vandaag, kregen we dit zeker niet cadeau!

Ze kregen wat aardige kansen doordat we niet helemaal scherp waren en wat onnodig balverlies leden. Gelukkig was hun spits niet zo scherp en werden de kansen niet afgerond.

Na ongeveer 15 minuten kregen we een corner die genomen werd door Josien. Hier was Rosanne van achteruit meegekomen naar voren, die in een duel ongelukkig terecht kwam en erg last had van haar arm. Dit leek een breuk te zijn en ze is ook gelijk met Tjibbe naar de huisartsenpost gegaan.

Hilde kwam het veld in op de plaats van Rosanne. We waren niet van plan om ons de kaas van het brood te laten eten en gingen zelf ook met iets meer strijd spelen. We werden ook wat rustiger in balbezit.

Na een half uur spelen belandde een schot van onze linksback Annet op de handen van een van de verdedigers, PENALTY! Wie anders dan Melissa moest hier naar voren om deze te verzilveren!?
0-1! Goed ingeschoten Lassie, geen kans voor de keepster!

Daarna was het nog even spannend tot aan de rust. Kyra kreeg nog een grote kans op de 0-2, maar helaas belandde deze in het zijnet.
Het werd wat onrustig en slordig aan de bal, even die 0-1 vasthouden tot aan de rust! Dit lukte en we gingen even een bakkie thee drinken en uitrusten zodat we weer fris aan de tweede helft konden beginnen.

Dit lukte prima, en we begonnen de tweede helft ook gelijk scherper wat leidde tot een aantal leuke kansen. Zo werd Kakkie nog een keer door de keepster gegrepen, maar ze bleef strompelend doorlopen en de scheids vond dit geen penalty.

Er werden veel duels gewonnen. Volgens mij hebben met name Ellen en Jolinde niet vaak zo veel meters gemaakt op het middenveld als vandaag! Linda schoof vaak goed in op de juiste momenten en bewaarde de rust achter de verdediging.

In de 60e minuut werd de moe gestreden Kyra gewisseld voor Denise, haar debuut in dames 1.
Wat een inval beurt was dit, het eerste balcontact dolde ze gelijk 3 verdedigers en ging alleen op het doel van de tegenstander af, helaas stond de keepster nog in de weg en wist deze briljante aanval te keren.

Na een half uur spelen kregen we een vrije trap van een meter of 20 die werd genomen door Hillie die vanaf de voorstopper positie naar voren kwam gestormd om deze te nemen. Ze pegelde hem hard op doel en de keepster kon deze niet klem vast pakken. Ellen was er als de kippen bij om hem snoeihard in het doel te schieten. 0-2!! Dat was een hele opluchting.

5 minuten later had de keepster wederom een afstandsschot niet vast en had Kakkie goed opgelet hoe Ellen dat deed en was ze er razendsnel bij om de 0-3 in te schieten. Deze is in de pocket!

Het was niet de wedstrijd met het mooiste voetbal van het seizoen, maar zeker een wedstrijd waarin we hebben laten zien dat we op karakter zo’n wedstrijd binnen kunnen slepen! Een heel groot compliment dames!

Gelukkig kregen we vanuit het ziekenhuis het bericht dat de pols van Rosanne niet gebroken is, dus we hopen dat ze snel weer aan kan sluiten!

Op naar de 2 krakers tegen de Weide en Asser Boys, de nummer 1 en 2 van deze competitie!