Op deze lekkere zonnige zaterdag stond ons een leuk tripje te wachten naar Veendam.

Zoals we zelf in konden schatten moest het vandaag te doen zijn, maar goed, dat zegt niet altijd alles!

Na een goede en felle warming up begonnen we de eerste minuten toch wat slap.

Gelukkig werden we vrij snel wakker allemaal en konden we lekker gaan voetballen.

Dat resulteerde in een aantal goede kansen die helaas niet werden afgemaakt. Waaronder een halve omhaal van Simone uit een voorzet van Josien. Jammer genoeg ging deze net over… Wat een beauty was dit geweest anders!

Na een kwartier voetballen beloonden we ons goede spel. Een corner van Josien kwam terecht voor de voeten van Simone, die behendig de 0-1 binnen schoot. EN DAAR WAS DE EERSTE VAN SIEM!!! We zijn trots op je!

We bleven door drukken en ons spel vast houden. Veel gevaarlijke aanvallen over de flanken die telkens net even tekort kwamen.

In de 21e minuut kwam Simone met de bal richting de 16 dribbelen. Net op de punt 16 besloot ze zelf uit te halen, en hoe! Bammm… vol in de linker kruising! En dat was de 0-2.

8 Minuten later dacht Anna, wat Simone kan, dat kan ik ook! En een bal, die wederom van de goed spelende Simone bij Anna kwam, haalde ze vol uit vanaf randje 16 en maakte de 0-3.

Dit wilden we graag vasthouden de rust in, maar helaas kregen we totaal onnodig nog de 1-3 tegen 10 minuutjes voor rust.

In de rust hebben we even de puntjes op de i gezet. Ondanks de 1-3 waren er wel degelijk verbeter punten.

Hier waren we ons ook van bewust en namen dit mee de tweede helft in.
Er werd meer strijd geleverd op elke positie. Werden veel duels gewonnen en hard geknokt.

Na 25 minuten in de tweede helft kreeg Josien de bal binnen de 16 van Veendam op een meter of 7 van de goal. Daar kapte ze de man uit en legde hem even voor haar goede been en schoot verwoestend de 1-4 binnen.

Er werd echt goed gevoetbald en kwamen er een paar keer gevaarlijk uit door geniale lange ballen van de goed spelende Melissa.

10 Minuten voor het einde maakte Rose de 1-5 nog na een afgemeten steekpass van Anique. Heel mooi uitgespeelde aanval!

Dit was tevens de eindstand. Een mooi resultaat waar we trots op mogen zijn!

De eerstvolgende wedstrijd is op 13-10 thuis om 14.00 uur tegen Pesse VR1. We mogen de bort vast nat maken, maar hebben er zin en vertrouwen in!

Bron: facebook dames 1