De warme armen van Germanicus

Even voorstellen: Mijn naam is Heleen Coenen, ik ben 57 jaar en coach van de Hi5Club. De Hi5Club is een hardloopgroep voor mensen met een verstandelijke beperking.

In 2011 heb ik de club vanuit passie opgericht.

Wat begon met lekker bewegen en samen plezier maken is uitgegroeid tot een succesverhaal. De motoriek van de lopers is verbeterd, het gewicht neemt af en het zelfvertrouwen toe. Ik zie alleen maar blije gezichten.

U heeft de groep vast wel eens voorbij zien komen. Gekleed in vel geel gekleurde jackjes rennen de lopers vanaf sportcomplex de Swaneburg langs de velden van Germanicus richting het Van Heutszpark om daar te trainen.

De training begint met een high five. Dan volgt een rustig loopje gevolgd door een warming-up. Daarna is er een duurloop of kort sprintwerk in de vorm van een estafette. Vervolgens gaat de groep uit dribbelen en sluit natuurlijk af met een high five. Ook doet de club geregeld mee aan hardloopwedstrijden zoals de Coevorden Grachtenloop, de Albert Eising Loop, CascadeRun, Dorpsloop De Krim en nog een paar andere wedstrijden.

De training van de Hi5Club is op woensdagavond van 18.30-19.30 uur.

Laatst werd de Hi5Club tijdens één van deze trainingen lastig gevallen door een groep jongeren. Het is heel treurig dat zoiets gebeurd zeker bij deze groep kwetsbare mensen. Hierover heb ik contact gehad met Michel Pot en tot mijn verrassing is het voor de Hi5Club nu mogelijk om op één van de velden van Germanicus te kunnen trainen.

Dit betekent heel veel voor de club. Hiermee biedt Germanicus de Hi5Club veiligheid, vertrouwen en plezier en dit zijn nu net de basisvoorwaarden die de club nodig heeft.

BEDANKT Germanicus, hiermee omarmen jullie de Hi5Club.

En de lopers voelen ze. Die warme armen…

Heleen Coenen