De wedstrijd van futsal 1

Vrijdagavond 9 september stond de 1e competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. De derby tegen CSVC. De medium gevulde tribune zag dat beide teams in de beginfase wat aftastend begonnen. Na wat plaagstootjes van Germanicus was het toch CSVC die op voorsprong kwam na een counter, 0-1. Na dit doelpunt gingen de Germanen op zoek naar de gelijkmaker. Verder dan een schot op de paal van Nick Renting kwam het in deze fase niet. Niet veel later kwam CSVC op 0-2. De oranjehemden wisten met een snelle counter te scoren. Toch liet Germanicus het er niet bij zitten en wist het eveb later de aansluitingstreffer te maken. Na een onderschepping van Rene Meijerink, wist deze de bal mee te geven aan Paul van de Sande, die beheerst de verre hoek vond, 1-2. Na dit doelpunt waren enkele kansen te noteren voor de geelzwarten, maar werd er voor de rust niet meer gescoord.
Na rust een beter Germanicus. Want na een paar minuten was het Dennis Veenstra die met een vlammend schot de 2-2 wist te maken. CSVC leek van slag en zag dat de geelzwarte formatie bleef aandringen. Het was dan ook wachten op de voorsprong voor Germanicus en die kwam er. Na een goed uitgespeelde aanval wist Ruben Soppe een gaatje te vinden en scoorde fraai de 3-2. Maar de mooiste goal van de avond kwam een paar minuten later. Na een individuele actie legde Ruben Soppe aan en knalde de bal snoeihard onderkant lat binnen, 4-2. De wedstrijd leek hiermee gespeeld. Germanicus verzuimde echter om de 5-2 te maken na vele kansrijke counters die niet goed werden uitgespeeld. CSVC stelde er in deze fase weinig tegenover, maar wist vlak voor tijd toch nog te scoren. Een foutieve pass aan de zijde van Germanicus leidde een counter in, die goed werd uitgespeeld, 4-3. Met nog ruim een minuut op de klok kwam Germanicus echter niet meer in de problemen en hield doelman Jansen de goal schoon. De eerste 3 punten zijn hiermee binnen. Volgende week wacht de confrontatie met Protos.