Derde nederlaag koploper Germanicus

Germanicus is het nieuwe jaar slecht begonnen. De koploper in de 2e klasse L verloor op eigen veld toch met 3-1 van Veendam 1894. Het was voor de ploeg van trainer André Mulder de derde nederlaag van het seizoen.

Bron: RTVDrenthe.nl

Door die verliespartij is Germanicus de ruime marge, van vijf punten voorsprong, op de nummers 2 en 3 (GVAV Rapiditas en Helpman) geslonken naar twee punten.

Bekijk hier: De uitzending van Onze Club

Germanicus had een goed gevoel overgehouden aan het trainingskamp in Spanje, waar een oefenduel tegen tweedeklasser Oliveo uit Pijnacker werd gewonnen met 3-2, maar kon die goede lijn niet doortrekken tegen Veendam 1894. Alle goals vielen na rust. Veendam kwam via Ruben Wolthuis op voorsprong, maar via Nance Hoogeveen kwam de thuisclub op gelijke hoogte. In het laatste kwartier sloeg Veendam nog twee keer toe via Winston de Jonge en Jeremy van Dijk: 1-3.

In diezelfde tweede klasse L had Valthermond ook kunnen profiteren van de misstap van Germanicus, maar de Drentse ploeg verloor bij laagvlieger ASVB met 1-0. Daardoor blijft het gat tussen Germanicus en Valthermond vier punten.

WKE’16 won simpel, met 5-1 van FC Lewenborg (Ferdy Poelman en Lorenzo Hendriks scoorden ieder twee keer) en klimt naar plek 5.