Futsal 1 schiet uit zijn slof

Vanavond (vrijdag 25 september) was Tunas de tegenstander van Germanicus. In de prachtige hal in Hoogeveen mochten ze vroeg optreden tegen een jonge ploeg met veel techniek. Germanicus liet zich niet gek maken en knalde uit de start blokken en binnen 5 minuten was het 3-0. Door 2x Justin Tijsma met een mooie actie en een vrije bal en Paul van de Sande was de marge gemaakt. Na deze flitsende minuten wachtte Germanicus vooral af en zakte terug. Tunas liet de bal rond gaan, maar tot kansen kwamen ze niet en mocht dat dan bijna lukken waren Martijn Jansen en René Meijerink scherp achterin. De ruststand werd bereikt met 3-0.

Na de rust wilde Tunas de druk verhogen, maar dat werd gelijk de kop ingedrukt. Ruben Soppe maakt snel de 4-0 en daarmee waren de laatste illusies van Tunas vergaan. Germanicus speelde een gewonnen wedstrijd en scoorde daarbij prachtige ‘zaalvoetbalgoals’. Paul van de Sande scoorde de 5-0 en Ruben Soppe de 6-0. Dennis Veenstra maakte de 7-0 uit een werkelijk prachtige aanval, wellicht het hoogtepunt van de avond. Als slotstuk maakte Paul zijn hattrick compleet en maakte de 8-0.

Een hele mooie avond voor Germanicus. Volgende week wacht Protos.