Futsal verslag Germanicus Nieuw-Balinge

Woensdagavond 13 oktober stond de wedstrijd tussen Nieuw-Balinge en Germanicus op het programma. Nieuw-Balinge bezette voorafgaand aan deze wedstrijd de 2e plek op de ranglijst, dus konden de geelzwarten aan de bak. Het werd een boeiende wedstrijd met Germanicus als betere ploeg.

In de 1e helft was te zien dat Germanicus de goede flow van de laatste weken wou voortzetten en wist het enkele kansen te creëren. 1 van deze kansen werd benut door Justin Tijsma na een vlot lopende aanval, 1-0. Toch kwam Nieuw-Balinge er af en toe ook uit. Na een wat rommelige situatie wisten de roodwitten zelfs te scoren in de kluts, 1-1. Hierna zette Germanicus opnieuw aan en kwam het weer op voorsprong. Paul vd Sande wist zich handig vrij te spelen en te scoren, 2-1. Na deze goal waren er tal van mogelijkheden voor de Coevordenaren, maar de scherpte ontbrak waardoor er geen afstand genomen werd van de tegenstander. En zoals een voetbalgezegde luidt: als je zelf niet weet te scoren, valt ie aan de andere kant. En dat gebeurde ook. Opnieuw wist Nieuw-Balinge te scoren uit een kluts-situatie, 2-2. Even later kwam Germanicus in de problemen toen Dennis Veenstra een dubieuze gele kaart kreeg, waardoor het met een man minder kwam te staan. Dit wisten de Balingers goed uit te spelen en kwamen op 2-3 voorsprong. Maar Germanicus wist hierna de draad weer op te pakken en kwam snel weer op gelijke hoogte. Opnieuw was Justin het eindstation na een snelle uitbraak met Paul, 3-3. Dit betekende de ruststand.

Na rust een getergd Germanicus die vol energie de druk wist op te voeren. Dat leverde de 4-3 op. Ruben Soppe wist goed af te ronden na een lang lopende aanval. Tegenstander Nieuw-Balinge raakte wat gefrustreerd en wist bijna geen kans te creëren. Germanicus kreeg in deze fase vele kansen, maar vergat de trekker over te halen. Even later kwam dan toch de bevrijdende 5-3. Na een snelle uitbraak, kwam de bal terecht bij Ruben, die hard binnenschoot via de paal. Dit bleek de nekslag te zijn, want in deze laatste 10 minuten werd het eenrichtingsverkeer. Vooral de snelle omschakeling zat goed bij Germanicus. In een tijdsbestek van een paar minuten liepen de geelzwarten uit naar 7-3. Beide keren was Paul de aangever en Justin de afmaker. De 7e treffer was daarbij de mooiste, want die werd fraai achter ’t standbeen gescoord! De wedstrijd was hiermee gespeeld en Germanicus wist het achterin goed dicht te houden. Keeper Jansen verijdelde zelfs nog een doelpunt door met de kop de bal uit het doel te houden.

Het slotakkoord was voor Dennis Veenstra. Na een mooie counter werd Dennis gelanceerd, die met een bekeken lobje de 8-3 scoorde. Dit was dan ook het laatste wapenfeit en Germanicus zet de sterke reeks van overwinningen voort.

Met deze 3 punten in de tas doet de ploeg uit Coevorden goed mee in de top van deze klasse.