Germanicus begint teleurstellend aan de competitie

Germanicus is teleurstellend begonnen aan de competitie, nieuwbakken trainer Erwin Oosten had er vooraf van de wedstrijd, heel veel zin in om de competitie te beginnen, helaas speelden zijn spelers een meer dan slordige wedstrijd, veel onnodig balverlies en menig duel werden verloren van de gastheren en van het vloeiende combinatievoetbal in de voorbereiding was weinig tot niets van terug te zien. De thuisclub, vv Markelo had zich afgelopen seizoen in de laatste wedstrijd veilig gespeeld voor klassebehoud. De 2 jaren daarvoor behaalde het 2 kampioenschappen achter elkaar.Al na 2 minuten kreeg Kain Hoogeveen de mogelijkheid om Germanicus op voorsprong te zetten, zijn lob belandde op de lat.Hierna 2 teams die zoekende waren naar het creëren van kansen, pas in de 26e minuut na goed druk zetten van de voorwaartsen van Germanicus kwam  linkerspits Jessie Rotmensen in kansrijke positie, zijn schot vanuit een moeilijke hoek belandde in het zijnet. 2 minuten later 2 kansen voor de thuisclub, beide keren was keeper Mendes alert. In de 40e minuut een vloeiende aanval via de rechterkant van het veld, rechterspits Mike Doldersum bereikte met een geplaatste voorzet Stefan Kikkert, Kikkert schoot bij de 1e paal de bal in de verre hoek voor de 0-1.In de 44e minuut kreeg spits Marcio Kok de bal voor de voeten, zijn prachtige schot vloog in de kruising achter de kansloze Mendes voor de 1-1.Meteen na rust ging het foutenfestival verder bij Germanicus, na slordig balverlies kon de spits van Markelo vrij aanleggen, zijn schot ging voor de Germanen gelukkig naast. In de 50e minuut kwam Germanicus op achterstand, de rechterspits van de thuisclub vond met een perfecte voorzet Miguel Schippers, Schippers maakte het karwei simpel af voor de 2-1.In de 58e minuut kreeg Germanicus een cadeautje van Scheidsrechter H. Van Schepen. De verdediger van vv Markelo speelde de bal netjes over de achterlijn, maar de scheidsrechter zag hier een strafschop in. Zo af en toe is er gerechtigheid in het voetbal, de zwak in geschoten strafschop werd gestopt door keeper Jody Mooyman van Markelo.Trainer Erwin van Oosten probeerde via een aantal wissels, om er toch nog een resultaat uit te halen. Helaas lukte dit niet.Volgende week zondag 29 september speelt Germanicus thuis tegen RSC uit Rossum. RSC won het eerste duel in de derby tegen De Tukkers met 1-0, beide teams zijn vorig jaar hoger geëindigd dan Germanicus. De wedstrijd op de Pampert begint om 14.30 uur