Germanicus boekt belangrijke overwinning

Germanicus boekte zondagmiddag met het oog op plaatsing voor de play-offs een belangrijke 1-3 uitzege bij Zuidwolde.

Bij Germanicus was doelman Vincent Beugelink vanwege een blessure niet inzetbaar en werd vervangen door J019-keeper Bram Weerink. De jeugdspeler keepte een puike partij. Daarmee werd tegelijk nog maar weer eens bewezen dat Germanicus  over de luxe van drie uitstekende doelmannen beschikt.

De formatie van Eric Prins kende in Zuidwolde een stroeve start, maar al snel werd de ban gebroken. Na een mooie voorzet van Marco Verhoef wist Marco Cremer de 0-1 diagonaal binnen te koppen. De Coevordenaren gingen op jacht naar de 0-2, maar Marco Cremer en Pim van der Veen waren niet gelukkig in de afronding.

Het succes liet niet lang op zich wachten. Na een prima aanval kreeg Marco Verhoef een schietkans. Dat leek een eenvoudige prooi voor doelman Sjors van der Weide, maar de jeugdige keeper kon het schot van Verhoef niet pareren 0-2. Germanicus had nog voor rust het duel moeten beslissen, maar een mooi schot van Stan Ypenburg ging langs de verkeerde kant van de paal.

Tweede helft

In de beginfase van de tweede helft nam Zuidwolde het initiatief in handen en speelde Germanicus te slordig. In de 55e minuut kwam de aansluitingstreffer tot stand. Bram Weerink was op de inzet van Martijn Spijkerman kansloos. Na deze treffer kwam Germanicus weer beter in het spel en kreeg het ook de nodige kansen. Inmiddels waren Fabian Greve en Niels Haandrikman in het veld gekomen voor Verhoef en Van der Veen. In de slotfase wist Stan Ypenburg het duel te beslissen door de 1-3 te scoren.

Door deze zege blijft de 4e plaats, die aan het eind van de rit recht geeft op deelname aan nacompetitie, binnen bereik. Voorwaarde is wel dat komende zondag op De Pampert gewonnen dient te worden van Valthermond. Aanstaande zondag 19 mei begint de wedstrijd om 14:00 uur!