Germanicus boekt overwinning op basis van wilskracht

Vanaf de aftrap van de wedstrijd laten de mannen van Germanicus de eerste 20 minuten duidelijk zien dat ze gretig zijn! Met hoog baltempo en goed samenspel, overtreffen ze sc Erica deze middag.

In de 10e minuut scoort Niels Haandrikman de 1-0 vanuit een corner. De ploeg uit Coevorden had na dit doelpunt door moeten drukken, daar het veruit de bovenliggende partij is op dat moment. De kans op een treffer lag op de voet van Nance Hoogeveen na een mooie aanval, echter werd er niet gescoord.

Hierna verslapte de jonge ploeg van trainer Eric Prins, welke wederom een aantal wisselingen voor de wedstrijd had moeten maken in verband met blessures en schorsingen.

Vanuit het niets komt sc Erica terug op 1-1. Met deze stand gingen beide ploegen naar de kleedkamer. Na de rust begon Germanicus niet goed en was het sc Erica die de 1-2 aantekende na het rommelige spel van Germanicus. Sc Erica nam op dat moment de regie in de wedstrijd over. Halverwege de tweede helft brengt trainer Prins maar liefst een 3-dubbele wissel in het veld en probeerde hiermee het tij te keren. Niels Haandrikman, Justin Tijsma en Kain Hoogeveen werden naar de kant gehaald en werden vervangen door Fabian Greve, Stan Meertens en Ruben Soppe. Germanicus zette vanaf dat moment aan en ging op jacht naar de gelijkmaker.

In de 78e minuut werd het net ook gevonden door een doelpunt van Marco Cremer en was het wederom gelijk 2-2. Door de inzet gingen de Germanen er nog in geloven en gaven veel druk vanaf het middenveld op de tegenstander. In de extra tijd werd dit beloond door een doelpunt van Pim van der Veen 3-2! De punten bleven deze middag in Coevorden door de inzet van het team en mede door de 019 speler Gutama Abadinsa en Devon Smit, welke beide de beste Germanen waren deze middag van het veld.