Germanicus kan het niet bolwerken tegen VKW

Gernanicus speelde zondag de uitwedstrijd tegen koploper VKW. Na een gelijkopgaande 1e helft, kon het team van Eric Prins het in tweede helft niet bolwerken en verloor men terecht met 3-0 van de titelkandidaat uit Westerbork.

Germanicus begon goed aan de wedstrijd en had zeker in het eerste half uur moeten scoren. Goede kansen voor Roelof van Dijk en Marco Verhoef werden echter niet omgezet in doelpunten en daarmee riep men het onheil over zich af. Na deze goede kansen kwam Westerbork beter in het spel en met hun gevaarlijke spitsen Nijstand en Willems kwam er ook gevaar voor het doel van Beugelink. De rust werd bereikt met 0-0, waar een tussenstand van 2-2 ook zeker het geval had kunnen zijn.
Na rust was VKW de bovenliggende partij en kwam Germanicus er minder aan te pas. In de 60e minuut viel de 1-0. Een vrije trap werd in één keer in de kruizing gedraaid en Beugelink was kansloos op deze inzet.
Na deze goal kwam Germanicus niet meer in zijn spel en liep het achter de feiten aan. Er werden te weinig duels meer gewonnen en als gevolg daarvan werden ook geen kansen meer gecreerd. De zwak spelende Ypenburg werd vervangen door Pim van der Veen en Hindriks werd ingewisseld voor Jurriaan Veldhuis. Germanicus probeerde de bakens te verzetten, maar kreeg in deze fase de 2-0 om de oren. Opnieuw was aanvoerder Vermeulen de afmaker. Hiermee was de wedstrijd beslist. In de slotseconde werd het ook nog 3-0, maar dit was voor de statistieken.
Germanicus zal zijn rug moeten rechten en leren dat alleen goed voetballen soms niet voldoende is voor 3 punten. Aanstaande zondag speelt Germanicus thuis tegen Dedemsvaart.