Germanicus de complimenten maar Valthermond pakt de punten

Germanicus speelde afgelopen zaterdagavond bij Valthermond en legde een aardig spelletje voetbal op de mat, maar ging zonder punten terug naar de Pampert.

De ploeg van Eric Prins had veelvuldig balbezit maar, zoals wel vaker dit seizoen, kwam men te weinig tot echt grote kansen. Valthermond kwam zelf weinig aan voetballen toe, maar de keren dat men er uitkwam was men ook direct gevaarlijk. Germanicus scoorde direct in de 2e minuut de 1-0 door Pim van der Veen, maar deze goal werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Er werd niet doortastend genoeg verdedigd en Jens Bulle schoof de bal achter de kansloze Beugelink. Hierna trok Germanicus nog meer het spel naar zich toe en kwam men vooral via het middenveld veel aan het voetballen toe. Na een goede actie van van der Veen kwam Marco Cremer bijna in scoringspositie, maar de verdediger van Valthermond kon nog net de bal wegtikken. Even later had Roelof van Dijk een prima schietkans, maar ook hij kwam niet tot afronding. Germanicus schiet sowieso te weinig op het doel en wil te veel combineren, waardoor de verdedigers van de tegenstander er bijna altijd wel een voetje tussen krijgen.

Na de rust hetzelfde spelbeeld, Germanicus had veel balbezit, maar was zelden echt dreigend. In de omschakeling was het juist Valthermond die de wedstrijd had kunnen beslissen. Een vrije trap van Valthermond belande op de lat en de rebound kon niet omgezet worden in een doelpunt. In de laatste 20 minuten kreeg  van der Veen nog twee aardige kansen. Na een voorzet van de rechterkant kon doelman Timmer de bal niet onder controle krijgen, maar werd van der Veen verrast en kon hij zijn hoofd niet tegen de bal krijgen. In de laatste minuut was er nog een scrimmage voor de goal van Valthermond, maar ook nu kwam van der Veen een teenlengte tekort om de toch wel verdiende gelijkmaker aan te laten tekenen. Even later floot de prima leidende scheidsrechter af. Na afloop kreeg Germanicus de complimenten voor het vertoonde spel, maar daar koop je niets voor. De ploeg zal moeten leren dit soort wedstrijden te winnen wil men een rol van betekenis gaan spelen. Aan inzet en strijdlust ontbrak het geen moment.

Komende zondag speelt Germanicus thuis tegen het op de 3e plaats staande Heerde. Heerde is ook een prima voetballende ploeg dus een mooie graatmeter en een mooie gelegenheid om goed voetbal te combineren met doelpunten, al zal Heerde daar ongetwijfeld anders over denken.