Germanicus deelt punten met Stadskanaal

Germanicus en Stadskanaal hebben zondagmiddag in een aantrekkelijke wedstrijd de punten gedeeld. Het duel op De Pampert eindigde in 2-2. De formatie uit Coevorden mocht zich opnieuw het verwijt maken dat het te veel kansen onbenut liet.

Al in de tweede minuut kwam Germanicus op achterstand na een fout in de defensie. Sten Vos liet doelman Vincent Beugelink kansloos. De ploeg van trainer Eric Prins ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker en die kwam in de 25e minuut op het bord. Kain Hoogeveen werd binnen de beruchte lijnen door doelman Royce Geerlings van Stadskanaal gevloerd. Roelof van Dijk schoot de door scheidsrechter Kats toegekende strafschop onberispelijk binnen. Germanicus kreeg hierna kans op meer, maar was niet effectief genoeg.

Geluk ontbrak

Na de rust kwam Marco Verhoef in het veld voor Niels Haandrikman en zocht Germanicus nog meer de aanval. Kansen kwamen er zeker, maar het nodige geluk ontbrak. Marco Cremer had de 2-1 op zijn slof, maar uit een prima voorzet van Devon Smit trof Cremer de paal.

In de 66e minuut kwam Stadskanaal opnieuw op voorsprong. Uit een corner kwam de bal bij de tweede paal terecht en daar stond Tristan Rotman om raak te koppen. Germanicus moest opnieuw op jacht naar de gelijkmaker en na enkele pogingen, wist Marco Cremer in de 85e minuut verdiend raak te koppen. Beide ploegen bleven vol voor de winst gaan, maar ondanks een aantal mogelijkheden werd er niet meer gescoord.

Het blijft in de 2e klasse L ongemeen spannend in de strijd om plaats 3 en 4, waarvoor nog een aantal ploegen in aanmerking komen. Germanicus staat zevende met slechts twee punten achterstand op nummer 4 Stadskanaal.

Germanicus gaat komende zondag op bezoek bij nummer 11 Zuidwolde. Winst is cruciaal om een rol van betekenis te kunnen blijven spelen voor een ticket voor deelname aan de nacompetitie.