Germanicus doet zichzelf tekort in Ganzenmarktweekend

Germanicus heeft in Winschoten met 1-0 verloren van WVV. Het enige doelpunt kwam op naam van Ivar Bruins. Ondanks dat Germanicus in grote delen van de wedstrijd het betere elftal was, bleek het niet genoeg om WVV van de winst te houden.

Germanicus begon de wedstrijd alleraardigst. In de beginfase waren het de geelzwarten die het meeste balbezit had. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld. Na een kwartier werd Germanicus voor het eerst gevaarlijk via Devon Smit. Een afgeslagen corner kwam voor zijn voeten maar het schot mistte richting en werd over geschoten. Even later de grootste kans van de eerste helft. Jessie Rotmensen werd met een steekpass vanaf het middenveld bediend. Echter zijn schot vanaf de 16 werd over geschoten. Daarna kwam WVV beter in zijn spel zonder echte kansen te creƫren. Een van de weinige kansen van WVV werd door Germanicus zelf ingeleid. Een vrije bal van Germanicus werd onderschept en met een prima pass werd de rechterspits van WVV prima bediend en liet Mendes kansloos. Hierna was Germanicus even van slag maar werd WVV niet gevaarlijker door de prima organisatie van de achterhoede.

De tweede helft waren meer kansen te noteren. Zo kon Reinier de Boer op de keeper aflopen maar speelde de bal wat te ver voor zich uit. Voor het doel van Jehovannis Mendes werd het ook iets drukker. In een 1 tegen 1 situatie wist hij de spits van WVV af te stoppen. Germanicus bleef op zoek naar de terechte gelijkmaker. Zo werd een kopbal van Daan van Dijk over gekopt. Opvallendste moment was de actie van Jarne Pol. Na een prima actie werd hij gevloerd. Waar het leek op een penalty beoordeelde de, verder prima fluitende, scheidsrechter dat deze buiten het strafschopgebied was. De daaropvolgende vrije trap van Kain werd gepareerd door de keeper. Een minuut later was het Devon Smit die met een voorzet bijna de keeper verschalkte. Zijn voorzet belande op de buitenkant van de paal. Tien minuten voor tijd was het WVV dat de wedstrijd kon beslissen. Echter was Jevohannis Mendes niet te passeren. De laatste 10 minuten was het Germanicus dat hardwerkend op zoek ging naar de gelijkmaker maar verder dan een voorzet van Abdallah Tsatsajeva op de paal en een schot uit de tweede lijn van Milan van der Weide kwam het niet.

Een jammerlijk verlies waar zeker de mogelijkheden waren op meer. Hierdoor staat Germanicus op de laatste plek in de competitie. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Gomos op het programma. Met deze inzet zeker de mogelijkheden om de drie punten op de Pampert te houden.