Germanicus doet zichzelf tekort

Germanicus heeft zondagmiddag een puntje overgehouden aan het uitduel tegen Dedemsvaart. De wedstrijd eindigde in 1-1 en daarmee deed de ploeg van Eric Prins zichzelf tekort. Germanicus had met name voor rust de wedstrijd moeten beslissen.

De bezoekers begonnen overigens niet goed aan uit het duel en Dedemsvaart kreeg door verdedigingsfouten de eerste kansen. Keeper Vincent Beugelink was echter op zijn post. Na twintig minuten werd Germanicus sterker en kwamen er doelrijpe kansen voor de bezoekers uit Coevorden. Nance Hoogeveen kreeg vrije doorgang, maar zijn schot kwam op de lat. Even later was broer Kain dichtbij de openingstreffer, maar nu wist keeper Daan Zwinselman van Dedemsvaart met een reflex de bal aan de onderkant van de lat te tikken.

Na een goede voorzet van Pim van der Veen had Marco Cremer de bal vrij voor het inkoppen, maar het leverde opnieuw geen treffer op. En dus viel het doelpunt volgens de aloude voetbalwet aan de andere kant. Uit een vrije trap voor Dedemsvaart wist Dylan van Bree te scoren. De verdediging van Germanicus zag er daarbij niet goed uit. Vlak voor het rustsignaal kreeg Germanicus de vierde grote kans, maar Kain Hoogeveen schoot vrij voor de doelman naast.

Tweede helft

In de tweede helft kwam Ruben Soppe Justin Tijsma vervangen. Soppe kwam in het centrum te spelen en Devon Smit schoof door naar de linksbackpositie om de gevaarlijke Dylan van Bree uit te schakelen. Germanicus ging met man en macht op jacht naar de gelijkmaker. Het middenveld was nu stevig in handen van de J019-speler Abadinsa, aanvoerder Roelof van Dijk en Kain Hoogeveen.

Na een goede actie van Pim van der Veen wist hij Marco Cremer met een steekbal vrij voor doelman Zwinselman te zetten. Cremer rondde beheerst af en bracht daarmee de meer dan verdiende 1-1 op het scorebord. Germanicus vergat hierna door te drukken en het spel werd slordiger. Dedemsvaart kwam ook niet meer aan gevaarlijke aanvallen toe, want de verdedigers Boer, Soppe, Haandrikman en Smit gaven niets meer weg.

Germanicus staat in de 2e klasse L op de zevende plaats met 33 punten uit 20 duels. Zaterdagavond speelt Germanicus vanaf 19.30 uur het thuisduel op De Pampert tegen Beilen.

Bron: coevordercourant.nl