Germanicus door naar finale Volksbankcup

Emlichheim – Titelverdediger Germanicus heeft zich vrijdagavond geplaatst voor de finaledag van de Internationale Volksbankcup zondag in Emlichheim. SV Pesse is de andere Nederlandse club die zondag in de finale staat.

Germanicus nam het in de poule opnemen tegen Emlichheim, GSV Ringe en Noordscheschut. De laatste wedstrijd in de poule was voor Germanicus een herhaling van de finalewedstrijd van vorig jaar tegen GSV Ringe-Neugnadenfeld. Na een achterstand won Germanicus uiteindelijk met 2-1 van de nummer twee van de vorige editie.

Dalen kwam vrijdagavond niet verder dan een gelijkspel tegen Erica, de andere twee wedstrijden werden met verlies afgesloten. Donderdagavond kwam Raptim in de poule niet verder dan een derde plaats. Met verliespartijen tegen Pesse en SV Olympia Uelsen was de winst op SV Grenzland Laarwald II niet voldoende om zich te plaatsen voor de finaledag.

De beste nummers 1 en 2 van elke poule gaan op zondag 6 januari door naar de finaledag, dat om 14.00 uur van start gaat. Naast de vier beste ploegen worden de topscorers, de beste keeper en speler van het toernooi op deze dag geëerd. De organisatie is in handen van SV Grenzland Laarwald uit Laar.

(bron: coevordenhuisaanhuis.nl)

(foto homepage: Herman Woltersom)