Germanicus en Heerde in evenwicht

Germanicus speelde afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen VV Heerde, Na een matige vertoning van beide kanten eindigde het duel in 1-1.

Germanicus kon niet beschikken over spits Marco Cremer , die in de wedstrijd tegen Valthermond een vervelende schouderblessure heeft opgelopen, Fabian Greve was, net als in de wedstrijd tegen Valthermond, zijn vervanger.

Op een zonnig sportpark de Pampert was het zeer warm en misschien was dat de reden van het matige spel van de beide ploegen. Heerde begon beter aan het duel en liet de eerste 20 minuten het betere veldspel zien, zonder dat het tot kansen kwam.

Na deze 20 minuten wam Germanicus beter in het spel en kreeg het een paar kleine kansjes. Marco Verhoef wist een hoge voorzet niet voldoende te raken en daardoor kon de doelman van Heerde redding brengen. Even later wist Fabian Greve uit de draai het doel niet te vinden en rolde de bal naast. Tot aan de rust gebeurde er verder weinig meer en leek iedereen vooral van het lekkere weer te genieten. Na rust begon Germanicus meer druk uit te oefenen en kreeg de doelman van Heerde het drukker. Een goed schot van Stan Ypenburg werd door de doelman goed gepareerd en Heerde was genoodzaakt wat vaker aan de rem te trekken. In de 60e minuut mocht Germanicus een vrije trap nemen op een goede 20 meter van het doel. Kain Hoogeveen plaatste de bal op de paal, maar in de rebound was Pim van der Veen er goed bij en wist hij vanuit een moeilijke hoek de 1-0 te scoren. Germanicus probeerde door te drukken en had de 2-0 kunnen maken. Fabian Greve was actief en opnieuw uit de draai was hij ook nu bijna succesvol. De jonge voorhoedespeler is op de weg terug na zijn blessure en zal, als hij hard blijft werken, ongetwijfeld weer snel succesvol zijn.

Germanicus wist niet veel te creëren, maar gaf ook bijna niets weg totdat in de 82e minuut een fout in de defensie alsnog de 1-1 op het scoreboard bracht. Niet goed uitverdedigen bracht de spits van Heerde in de gelegenheid om de gelijkmaker aan te tekenen en hij faalde niet.

Na deze gelijkmaker kregen beide teams nog de kans op de overwinning, waarbij Germanicus de grootste kans kreeg. Niels Haandrikman kreeg de mogelijkheid  voor Germanicus, maar hij wachtte net iets te lang en daarmee ging deze kans verloren.

Zo kreeg deze wedstrijd uiteindelijk misschien wel de eindstand, die het meest correct was. De ploeg van Eric Prins werkte hard, maar voetballend gezien was het te weinig vandaag.

Aanstaande zondag speelt Germanicus opnieuw thuis tegen runner up Lemelerveld. Een ploeg die vooral bekend staat om hun kracht voorin. Germanicus zal beter moeten spelen om een positief resultaat te behalen