Germanicus en Noordster vermaken het publiek!

Germanicus ging zondag op bezoek bij Noordster in Oude Pekela. Beide ploegen maakten er een mooie wedstrijd van, waarbij de 1-1 uiteindelijk de terechte uitslag was. Noordster staat bovenaan in de tweede periode en waar, voor de winterstop, de ploeg stijf onderaan stond heeft men de laatste weken uitstekende resultaten geboekt en stijgt men gestaag op de ranglijst. Trainer Prins kon door blessures niet beschikken over Erwin Doorn en Eric Boer. Harm Hindriks nam de laatste man positie over en Daan van Dijk speelde als voorstopper. Kain Hoogeveen keerde, na zijn schorsing, terug in de basis. Beide ploegen begonnen sterk aan de wedstrijd en de kansen kwamen over en weer tot stand. Noordster had de eerste grote kans, maar de kopbal van Kees Dun werd goed gepakt door Beugelink. Even later kwam Marco Cremer net een teenlengte tekort om een goede aanval vanaf rechts af te ronden. Noordster was vooral gevaarlijk uit spelhervattingen en Beugelink moest hier nog een aantal malen reddend optreden. In deze fase was een voorsprong voor de thuisploeg verdiend geweest. Na deze openingsfase kwamen de kansen voor Germanicus. Hoogeveen ging goed door op rechts en wist Schuiling goed te vinden. Schuiling kapte zijn tegenstander goed uit, maar zijn schot werd geblokt. Germanicus probeerde meer druk te zetten, maar moest in de tegenstoot oppassen voor de gevaarlijke Wever en Dun. De verdediging van de Geel/Zwarten kreeg echter steeds meer grip en het middenveld met Tijsma, van Dijk, Hoogeveen en Schuiling lieten de bal goed rondgaan.
Na de rust maakten beide ploegen er helemaal een mooie wedstrijd van. Germanicus kwam beter uit de kleedkamer en speelde meer op de helft van Noordster. Toch was het de thuisploeg, die de leiding nam. Uit een corner werd vol ingelopen en de bal werd goed ingekopt door de speler van Noordster. Germanicus moest op zoek naar de gelijkmaker en deed dit vol overgave. Er werden corners afgedwongen en een aantal malen kwam Noordster goed weg. Na opnieuw een corner van Schuiling, kwam Hoogeveen tot een schot en deze werd geblokt door de speler van Noordster met zijn hand. De scheidsrechter besloot direct een penalty te geven. Harm Hindriks schoot deze feilloos binnen en zette daarmee de 1-1 op het scorebord. Germanicus ging nu op jacht naar de overwinning en deze leek er ook te komen. Kreeft was in het veld gekomen voor Tijsma, om nog meer op de aanval te spelen en dit leek beloond te worden.

Na een prachtige aanval gaf Marco Cremer perfect voor en Kreeft kopte schitterend raak. De grensrechter van Noordster stak echter zijn vlag in de lucht en de scheidsrechter nam dit signaal over. Germanicus gaf echter niet op en was conditioneel ook sterker dan Noordster. Een schot van Schuiling werd van de doellijn gehaald, maar ook Noordster werd uit dode spelsituaties nog een aantal malen gevaarlijk. Beide ploegen wisten echter het net niet meer te vinden en daarmee kwam een einde aan deze vermakelijke wedstrijd, waar beide ploegen vol voor de winst gingen. De uiteindelijke 1-1 was, verdeeld over de beide helften, een uitslag waar beide ploegen mee konden leven. Door de andere uitslagen in deze klasse blijft het spannend en volgende week zondag staat de volgende topper op het programma. Rolder Boys is dan te gast in Coevorden.