Germanicus en Ruinerwold delen de punten

Germanicus speelde zondag uit bij Ruinerwold en speelde met 1-1 gelijk. Ruinerwold wist uit de laatste 2 duels 6 punten te pakken dus de geel/zwarten waren gewaarschuwd. Germanicus was qua veldspel de betere ploeg, maar wist dit, zoals wel vaker de laatste weken, niet om te zetten in voldoende doelpunten voor de uiteindelijke winst.

Germanicus liet zeker het eerste half uur de bal veelvuldig rond gaan en Ruinerwold kwam er in deze fase niet echt aan te pas. Na een mooie aanval kwam Roelof van Dijk via het middenveld door, hij omspeelde de keeper en liet de verdiende 0-1 aantekenen. Hierna kreeg Germanicus de mogelijkheid om de wedstrijd waarschijnlijk voortijdig te beslissen. Kain Hoogeveen kwam na een goede aanval via de linkerkant in het strafschopgebied aan de bal en werd voordat hij kon uithalen onderuit gehaald. De scheidsrechter stond er bovenop en wees direct naar de stip. Harm Hindriks schoot niet zuiver genoeg in en bood daarmee de keeper van Ruinerwold de mogelijkheid om te pareren. Even later lag de bal aan de andere kant op de stip en ook deze strafschop werd terecht gegeven. Keeper Beugelink tikte de spits van Ruinerwold aan en deze penalty werd wel verzilverd. Germanicus was nu even van slag en mocht Beugelink dankbaar zijn dat hij kort voor rust redding bracht op een inzet vanaf de zijkant.
De tweede helft begon met twee wijzigingen aan Germanicus kant. Ypenburg en Boer werden vervangen door van der Veen en Velhuis, beide mannen vielen goed in. Direct na rust kreeg Ruinerwold een goede kans, maar ook nu was Beugelink op zijn plaats en tikte de bal over de lat. Dit was ook direct de laatste kans voor Ruinerwold, want Germanicus nam nu weer het initiatief over. Via de vleugels werd geprobeerd ruimtete creeren, maar dit lukte te weinig. Hoogeveen kwam goed door, maar zijn schot ketste via de binnenkant van de paal weer uit het doel en een fantastisch schot van Verhoef vanaf links werd uit de kruising getikt door de prima doelman van Ruinerwold. Ruinerwold kwam niet meer aan aanvallen toe, maar Germanicus moest toch oppassen met de lange ballen van de thuisploeg. Achterin gaf men echter niets meer weg en stond men goed en resoluut te verdedigen. Germanicus zette nog meer aan en was via een afstandsschot van Beeksma en een kopbal van Cremer dichtbij de winst. Toch zou deze er niet komen vandaag en met deze puntendeling zal Ruinerwold het meest tevreden zijn.
Germanicus speelt aanstaande zaterdagavond om 19.30 thuis tegen Raptim.