Germanicus gaat onderuit tegen fysiek sterk Elim

Na de bekerwinst van vorige week op Dalen ging Germanicus onnodig onderuit tegen het fysiek sterke Elim. Germanicus had een duidelijk plan en begon furieus aan het duel. De tweede kans in de derde minuut van de wedstrijd resulteerde in de 0-1 voorsprong van Germanicus. Vanaf de linkerkant belande een voorzet voor de voeten van Nance Hoogeveen die de bal schampte en hiermee de keeper van Elim verschalkte. Germanicus bleef voetballend de betere ploeg. Tien minuten later was het echter Elim dat scoorde. Vanuit een corner kopte spits Klomp de gelijkmaker binnen.

Ondanks de gelijkmaker bleef Germanicus de bovenliggende partij. Vooral aan de rechterkant heerste Germanicus. Reinier de Boer zette een knappe aanval op. Waarbij Nance Hoogeveen het eindstation was na een vlotte combinatie. Zijn schot verdween in de handen van keeper Terpstra. Niet veel later weer een grote kans voor Germanicus. Vanaf de rechterkant werd Erik Boer de diepte ingestuurd. Met een afgemeten voorzet belande de bal voor de voeten van Reinier de Boer, die zijn schot op de lat zag belanden. Elim bleef hierdoor overeind en kon zelfs een aantal keren gevaarlijk counteren.

De tweede helft werd het voetbal er niet beter op. Van beide kanten werd er slordig gevoetbald en werd het wat fysieker. Dat Elim dit beter beheerst werd snel duidelijk. Een klein half uur voor tijd kwam de eerste waarschuwing van Elim. Benjamins vuurde in het strafschopgebied een hard schot af maar Vincent Beugelink wist met een prima redding een doelpunt te voorkomen. De corner die daarop volgde was het de lat die redding bracht.

Een aantal minuten later was het wel raak voor Elim. Benjamins pikte de bal op na slordig balverlies op het middenveld. Een droog schot bleek voor hem voldoende om Elim op een 2-1 voorsprong te zetten. Niet alleen Germanicus was slordig aan de bal in deze fase. Keeper Terpstra deed ook een aardige duit in de zak door Stan Ypenburg in de voeten aan te spelen. Die net als vorige week Milan van der Weide in stelling bracht om weer op gelijke hoogte te komen. Met een prima schot vanaf randje zestien verschalkte hij de keeper van Elim. Ondanks deze opleving werd duidelijk dat een overwinning er niet in zat. De ruimtes tussen de linies werden groter en Germanicus bleef slordig aan de bal. Elim liep daardoor de laatste 10 minuten nog uit naar 4-2 door een eigen doelpunt van Daan van Dijk en de spits van Elim.

Volgende week zaterdag staat de laatste bekerwedstrijd op het programma. Germanicus speelt dan een thuiswedstrijd tegen Drenthina dat met 2-0 won van Dalen. Daardoor heeft Germanicus plaatsing voor de volgende ronde van het bekertoernooi nog steeds in eigen handen.