Germanicus heeft aan Offerein Voetbaltoernooi ‘een goede eerste test’

Het Offerein Voetbaltoernooi gaat volgende week vrijdag in Hoogeveen van start. De 16e editie kent dit jaar een andere opzet, maar voor de voetballers van Germanicus uit Coevorden blijft het toernooi een goede eerste test tijdens de voorbereiding op het komende seizoen.

bron: coevordercourant.nl

De ploeg van trainer André Mulder wacht gelijk een bijzonder duel: de eerste wedstrijd ontmoet de club Nieuw Buinen, de ploeg van hun vorige trainer Eric Prins.

Twee prijzen

Dit jaar strijden vier ploegen in een halve competitie om de AH Offerein Bokaal. Deze ploegen moeten uitkomen in de Hoofdklasse, 1e klasse of een vergelijkbaar niveau. Voor de komende editie zijn dat VV Hoogeveen zondag, HZVV, MSC en WHC.

De tweede prijs is de Paviljoen Nijstad Cup, speciaal voor ploegen uit de tweede en derde klasse, aangevuld met HZVV 2. Naast laatstgenoemde ploeg en Germanicus doen SC Erica, SV Dedemsvaart, SV Gramsbergen, WKE ’16, Nieuw Buinen en Hoogeveen zaterdag mee. Telkens zal er een vrije loting plaatsvinden om het speelschema te bepalen.

,,We hebben er bewust voor gekozen om qua prijzengeld geen onderscheid te maken tussen beide poules”, zegt Gerjo Stegeman namens de organisatie. ,,Dat betekent dat de winnaars van beide toernooien evenveel krijgen: 700 euro. Dat geldt ook voor de overige klasseringen, oplopend van 150 tot 500 euro).” Tevens zijn er prijzen voor de speler van het toernooi en de sportiefste ploeg.

Germanicus – Nieuw Buinen

Het duel tussen Germanicus en Nieuw Buinen begint om 19.30 uur op veld 2 van VV Hoogeveen. Op dezelfde tijd speelt SC Erica tegen Gramsbergen. Andere wedstrijden zijn Hoogeveen zaterdag – Dedemsvaart en HZVV 2 – WKE ’16. Deze duels beginnen om 19.00 uur. Op dezelfde avond wordt er ook gespeeld om de Offerein Bokaal (Hoofdklasse/1e klasse). Om 20.45 uur staan dan de wedstrijden Hoogeveen – MSC en HZVV – WHC op het programma.

De overige speeldata zijn dinsdag 20 augustus en vrijdag 23 augustus. Meer informatie staat op www.vvhoogeveen.nl en www.hzvv.nl.