Germanicus heeft geluk aan zijn zijde en speelt zich veilig in Winschoten.


Germanicus heeft zichzelf in Winschoten veilig gespeeld. Na de late gelijkmaker van Kain Hoogeveen en het gelijke spel van FVC is lijfsbehoud in de 1e klasse F een feit. Tegen het sterkere WVV werd met 2-2 gelijkgespeeld. Doelpuntenmakers waren Erwin Moddejongen en Kain Hoogeveen.

De intenties voor WVV waren duidelijk. Vanaf het begin werd Germanicus dan ook terug gedrongen. Dit resulteerde na 10 minuten ook in een flinke kans voor WVV, waarbij de spits vrij voor Vincent Beugelink  kwam. De prima keepende Beugelink bracht redding. Even later bracht Beugelink opnieuw redding op inzet van WVV spits Veit. Voor Germanicus was het vooral tegenhouden maar tot grote kansen leidde dit niet. Eind van de eerste helft weet Nance Hoogeveen een vrije bal te versieren. Met een indraaiende vrije bal weet Ypenburg de bal bij de tweede paal neer te leggen. Met een snoekduik weet clubtopscorer Moddejongen de bal binnen te werken en Germanicus verrassend op voorsprong te brengen, 0-1.

In de tweede helft bleef WVV de betere. Het spel bleef zich dan ook afspelen op de helft van Germanicus. In de 50ste minuut wist WVV dan ook te scoren. Veit kwam vrij voor de keeper en ditmaal was het wel raak. Het spelbeeld veranderde niet. WVV bleef de sterkere. Twintig minuten voor tijd werd het 2-1. Ubels speelde zich prima vrij en zijn schot van 20 meter belandde in het doel. Trainer Mulder besloot één op één te gaan spelen en bracht Cremer als extra spits. Waar vorige week het kwartje net de verkeerde kant op viel, viel het dit keer wel de goede kant op. Van der Weide kwam vrij op het middenveld en lobte de bal op het hoofd Roelof van Dijk. Van Dijk twijfelde niet en bracht Kain Hoogeveen in stelling door de bal door te koppen. Hoogeveen twijfelde geen moment en hield verwoestend uit, 2-2. Niet veel later had Germanicus er zelfs met de winst van door kunnen gaan. Reinier de Boer kreeg de bal echter net niet voor de voeten van de vrijstaande Cremer. Dit was ook teveel van het goede geweest. Door het gelijkspel en het gelijkspel van FVC uit Leeuwarden tegen GRC Groningen is Germanicus zeker van lijfsbehoud in de 1e klasse F.

Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen. Dan speelt Germanicus tegen het al gedegradeerde Noordster. De wedstrijd begint om 14:00 op de Pampert.

Foto van Bert Kuiper