Germanicus heeft winterkampioenschap voor het grijpen

Germanicus heeft door een verdiende 2-4 zege op Annen een belangrijke stap gezet richting het winterkampioenschap in de 2e klasse L. Komende zondag kan de ploeg van André Mulder op De Pampert bij winst op laagvlieger ASVB de kers op de taart zetten.

Bron: Coevorder Courant

Germancius begon op een moeilijk bespeelbaar veld stroef aan het duel tegen de middenmoter en kwam in de 22e minuut op achterstand door een kopbal van A-junior Wouter Tilman.

Behoudende speelwijze
Na een halfuur stelde Germanicus hier iets tegenover. Na prima voorbereidend werk van Milan van der Weide en Marco Cremer liet de attent reagerende Marco Verhoef doelman Hans de Wals van Annen kansloos. Germanicus speelde ook na de gelijkmaker behoudend, met veel spelers achter de bal. De compacte zoneverdediging was voor de Germanen aanvankelijk moeilijk te bespelen.

Afstand
Na rust kwam de schwung er pas goed in bij de Coevordenaren en de eerste serieuze mogelijkheid was gelijk al raak. Uit een vrije trap van Kain Hoogeveen bracht Marco Cremer met een kopbal de stand op 1-2.  Beide teams kregen daarna wel kansen, maar het ontbrak aanvankelijk net aan scherpte en een portie geluk.

Twintig minuten voor tijd nam Germanicus door een doelpunt van Marco Cremer verder afstand: 1-3 en daarmee was het pleit voor Annen beslecht. Nance Hoogeveen, die in de 64e minuut de geblesseerde Milan van der Weide verving, bracht Germanicus in de 77e minuut definitief in veilige haven. Roelof van Dijk en Stan Ypenburg leverden het voorbereidend werk en Hoogeveen rondde het karwei met zijn linkerbeen op formidabele wijze af.

Zondag inhaalduel ASVB
Jaap Jan Mulder deed in de slotfase nog iets terug: 2-4. Directe concurrent Helpman was in Haren met 4-1 te sterk voor Lewenborg. Het verschil tussen Helpman en Germancus is slechts een puntje en de Coevordenaren hebben bovendien nog een wedstrijd tegoed. Het inhaalduel tegen ASVB begint zondagmiddag om 14.30 uur.

Rechtsback Justin Tijsma van Germanicus is twee spelers van Annen de  baas. De Coevordenaren zijn door de 2-4 zege op Annen kansrijk voor het winterkampioenschap in de 2e klasse L. (Foto: LK Media/ Liam Kuiper)