Germanicus in derby ten onder tegen Dalen

De gemeentelijke derby tussen Germanicus en Dalen op sportpark De Pampert is door bezoekers verdiend met 1-4 gewonnen. Het was voor de promovendus de eerste zege van het seizoen. Voor de formatie van André Mulder werd een reeks van drie ongeslagen duels ruw onderbroken.

De start van de Germanen was nog veelbelovend, maar de aanvallen konden doelman Braam niet in verlegenheid brengen. Ook spits Milan van der Weide had zijn vizier in de derby – onder het toeziende oog van ruim 750 bezoekers – niet op scherp staan. Van het aanvankelijk overwicht van de Coevordenaren was na dertig minuten vrijwel niks meer over en Dalen nam steeds meer het initiatief. Het vroeg druk zetten en werklust van de bezoekers betaalde zich in de 36e minuut uit: Kjetil Brand profiteerde optimaal van een misverstand in de verdediging van Germanicus en opende de score. Vlak voor rust verdubbelde uitblinker Tijmen Venhorst uit een corner niet eens onverdiend de marge: 0-2.

Direct na de hervatting wist de ploeg van Michel Kerkdijk moeiteloos voort te borduren op de sterke fase voor rust. Al na zeven minuten werd de angel uit de streekderby gehaald. Een miraculeuze vrije trap van Nick Schuiling zeilde pardoes het doel in: 0-3

Germanicus probeerde nog wel voor ommekeer te zorgen, maar er was geen doorkomen aan. De hardwerkende Milan van der Weide vond aan de zijkant uiteindelijk toch nog een gaatje en uit diens voorzet kopte Kain Hoogeveen de 1-3 onberispelijk tegen de touwen. In de slotfase bepaalde Tijmen Venhorst de eindstand op 1-4 en ook nu zag de Coevorder defensie er niet goed uit.

Germanicus is door de zege afgedaald naar zesde plaats met 9 punten uit 5 duels. Dalen is tiende met vier punten uit evenzoveel duels.