Germanicus komt sneu weg in Hoogezand

Trainer Andre Mulder kon niet beschikken over zijn aanvoerder Daan van Dijk, Van Dijk is 4 tot 6 weken niet beschikbaar i.v.m. knieblessure. Erwin Moddejongen nam zijn plaats in en speelde een prima wedstrijd. In de 1e helft waren er weinig kansen te noteren, behalve dat scheidsrechter Zeeman na 10 minuten Germanicus een strafschop gaf en deze strafschop op advies van de grensrechter weer introk. Beide keepers van Hoogezand en Germanicus hadden weinig te doen.

De 2e helft viel er voor de toeschouwers meer te genieten in het druilige Hoogezand. Stan Ypenburg vuurde in de 47e minuut een pegel op de goal van Hoogezand die net over ging. Een minuut later de 1e kans voor de thuisclub, waarbij de keeper van Gerrmanicus attent reageerde. Na een uur spelen kwam Hoogezand op voorsprong, een voorzet werd slecht verwerkt door de verdediging van de Germanen en de nummer 11 van Hoogezand, Jimmy Anakotta scoorde vanuit de rebound de 1-0.

Nog geen 3 minuten later kwamen de Germanen door Nance Hoogeveen op 1- 1, hij liep een voorzet bij de 2e paal binnen. In de 67e minuut ontfutselde Milan Van der Weide de bal van de verdediger en alleen voor de keeper van Hoogezand schoot hij de bal centimeters naast het doel, in de tegenaanval was het gool-old centrumspits Heine Uuldriks die de Hoogezanders weer op voorsprong bracht.

Trainer Andre Mulder reageerde meteen door de weer fitte Kain Hoogeveen in te brengen voor de hardwerkende Reinier De Boer. In de 70e minuut een kans voor Jessie Rotmensen, na 3 man te hebben gepasseerd, faalde hij in de afronding. 5 minuten later de 3-1 van wederom Heine Uuldriks, hij scoorde vanuit een voorzet vanaf de linkerkant beheerst met een bekeken kopbal.

Spits Marco Cremer werd ingebracht voor linkerverdediger Dion Jongbloed en achterin werd er man op man gespeeld, het slotoffensief van Germanicus leverde in de 87e minuut de 3-2 op door een prima doelpunt van Nance Hoogeveen. In de extra tijd kreeg Germanicus de kans op de verdiende gelijkmaker, scheidsrechter Zeeman gaf terecht een strafschop aan de Germanen. Roelof van Dijk faalde echter vanaf de elfmeterstip.