Germanicus krijgt te weinig in Stadskanaal

Germanicus heeft het zes-punten-duel met Stadskanaal met 1-0 verloren. Door de nederlaag heeft de ploeg van trainer Eric Prins nu drie verliespunten meer dan Stadskanaal. In een boeiende eerste helft, kozen beide ploegen de aanval en kregen kansen op de openingstreffer. Na tien minuten spelen testte Stan Ypenburg de lat van Stadskanaal-doelman Harold Koster, terwijl zijn collega, Vincent Beugelink, Sten Vos van scoren af wist te houden.

Openingstreffer
In de 22ste minuut was het wel raak. Jeffrey Bakker bracht de Groningers uit de derde corner voor Stadskanaal aan de leiding. Beugelink was kansloos op het goed geplaatste schot. Vlak voor rust dacht Stadskanaal op 2-0 te komen, maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd, zodat beide ploegen met een 1-0 stand gingen rusten.

Veldoverwicht
Germanicus had een veldoverwicht in de tweede helft, zonder dat het veel uitgespeelde kansen opleverde. Alleen een vrije trap van Kain Hoogeveen was bijna goed voor de gelijkmaker. Toen ruim een kwartier voor het einde van de officiƫle speeltijd Daan van Dijk een rode kaart kreeg van scheidsrechter Arends vanwege het onderuit halen van een doorgebroken speler, was het Coevorder verzet gebroken. Achteraf een te harde straf, gaf Arends zelf ook aan. Het slotoffensief leverde geen treffer op, terwijl de 1-1 wel verdiend was geweest.