Germanicus krijgt te weinig in Rolde

Germanicus speelde afgelopen zondag in Rolde en kreeg, in een vermakelijke wedstrijd, uiteindelijk te weinig door een late tegentreffer. Rolder Boys is na een jaar in de eerste klasse gespeeld te hebben weer terug in de 2e klasse en zal daar ongetwijfeld, zoals de laatste jaren, weer mee gaan doen om de bovenste plaatsen. Rolder Boys begon sterk en probeerde Germanicus onder druk te zetten, dat lukte in het begin ook redelijk, maar de kwaliteit van de ploeg van Eric Prins is om zich hier onderuit te voetballen en na een stormachtig begin lukte dat prima.

Rolder Boys kreeg de eerste echte kans van de wedstrijd en het was meteen raak. Vincent Beugelink wist op de inzet van Frank Suurd twee keer fantastisch te pareren, maar de bal caramboleerde opnieuw voor de voeten van Suurd en nu was Beugelink kansloos. Germanicus trok meer en meer het initiatief naar zich toe en speelde veel beter en geconcentreerder dan de week ervoor. Met goede openingen naar de vleugels werd het spel verlegd en kwamen ook de eerste kansen. Marco Verhoef kreeg de eerste grote kans, maar hij wist de bal niet te raken en daarmee ging deze kans verloren. Aan de andere kant probeerde Pim van der Veen met een individuele actie zijn tegenstander voorbij te komen, maar wist deze nog net een voetje ertussen te krijgen. Aan de andere kant werd Beugelink nog een keer getest met een schot van afstand, maar de doelman stond op zijn post. De achterhoede van Germanicus (Daan van Dijk, Boer, Smit en Haandrikman) stonden goed en geconcentreerd te verdedigen en gaven de eerste helft verder niets meer weg. Er werd verder echter ook weinig meer gecreëerd, zodat de 1-0 de logische ruststand was.

Na de rust kwam Stan Ypenburg in de ploeg voor Niels Haandrikman en dit gaf wel aan dat Germanicus nog meer naar voren zou gaan spelen. Germanicus begon zeer sterk aan de tweede helft en zocht volop de aanval. Reeds in de 50e minuut werd de aanvalsdrift beloond. Na een prima aanval werd Marco Cremer onderuit gehaald en de goed leidende scheidsrechter van Veen stond er bovenop en gaf zonder aarzeling een strafschop. Cremer zelf werd door Roelof van Dijk aangewezen om de strafschop te nemen en hij benutte deze feilloos. Germanicus ging nu volop op zoek naar de voorsprong en kreeg een aantal uitstekende mogelijkheden hiervoor. Pim van der Veen kwam na een prima actie, waarbij hij twee man van Rolder Boys uitspeelde, vrij voor de keeper maar wist uit deze lastige hoek niet tot afronden te komen. Even later kreeg Marco Verhoef een 100% kans. Via de zijkant kwam de bal voor en Verhoef schoot ook goed in, maar de keeper van de thuisclub wist met een extreme redding de voorsprong voor Germanicus te voorkomen. Marco Cremer kreeg de derde goede mogelijkheid na rust, maar ook zijn schot werd goed gepakt door de doelman van Rolder Boys. Na deze kansen nam Rolder Boys weer het initiatief over en kreeg het weer meer vat op de wedstrijd. Het lukte Germanicus minder om de bal in bezit te houden en Rolder Boys kreeg nu ook kansen. Beugelink liet net als zijn collega in het doel van Rolder Boys, zien goed in vorm te zijn, want een kopbal ging richting de kruising maar met een katachtige redding sloeg hij de bal uit het doel. Even later kreeg Rolder Boys opnieuw een grote kans, maar ook nu was Beugelink sterker. In de 80e minuut moest Kain Hoogeveen het veld verlaten, Hoogeveen was leeg na een prima wedstrijd en werd vervangen door Justin Tijsma. Nance Hoogeveen kwam de eveneens moegestreden Pim van der Veen vervangen en Germanicus probeerde het verdiende punt over de streep te strekken. Dit lukte echter niet. In de 87e minuut kwam een afgeslagen bal voor de voeten van Rik de Lange en zijn schot vloog langs een aantal benen achter de kansloze Beugelink. Germanicus had nog een aantal minuten om alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen en gooide nog een keer alles naar voren. Dat het deze dag echter niet ging lukken bleek wel uit de laatste kans van de wedstrijd. Na een prima voorzet van Ypenburg kopte Daan van Dijk snoeihard binnen, maar de doelman van Rolder Boys stond precies goed en kon ook deze bal pakken.

Onder de streep kreeg Germanicus in deze wedstrijd te weinig, want de ploeg had zeker een punt verdiend. Er werd hard gewerkt en men speelde bij vlagen prima voetbal. Aankomende zaterdagavond speelt Germanicus uit bij Valthermond. Dit zal opnieuw een zware wedstrijd worden voor de mannen van Eric Prins, waarbij iedereen 100% geconcentreerd dient te zijn, wil men een positief resultaat behalen.