Germanicus laat punten liggen in Dalen

Germanicus heeft verzuimd om 3 punten mee te nemen uit Dalen. Ondanks dat Germanicus na 30 minuten met 10 man kwam te staan na een olie-domme rode kaart van Nance Hoogeveen kreeg het legio kansen om de overwinning te behalen.
Trainer Jan Wielink kon in deze derby weer beschikken over Robin Barelds en Jarne Pol.
Germanicus startte prima, het middenveld met Roelof van Dijk, Jay van de Wetering en Kain Hoogeveen combineerden er lustig op los en drukten de Dalenaren continu in de verdediging. In de 4e minuut de eerste kans voor Roelof van Dijk, zijn slappe schot was een prooi voor de uitstekende keeper Kevin Borgman van Dalen. In de 7e minuut een kans voor Dalen, een voorzet wordt weggewerkt door de verdediging van Germanicus, vanuit de tweede lijn ging het schot over het doel van de Germanen.
In de 9e minuut wordt een glaszuiver doelpunt van Stan Meijerink, Germanicus ontnomen. Zijn inzet was minimaal 40 centimeter over de doellijn, helaas stond de goed leidende scheidsrechter Martijn Gerbrandy te ver van de situatie om het te beoordelen. De assistent scheidsrechter van Dalen – jammer dat er in dit soort wedstrijden geen neutrale grensrechters worden aangesteld door de KNVB – deed alsof zijn neus bloedde.
2 minuten later een kans voor de actieve Jessie Rotmensen, zijn inzet wordt gestopt door de keeper. Rond de 20 minuut kansen voor Stan Meijerink en Jessie Rotmensen, beide keren kwam de keeper van Dalen als winnaar uit de strijd.
Dalen voetbalde simpel, zo snel mogelijk de bal van achteruit op spits Tijmen Venhorst, en hopen dat Venhorst met zijn lengte de bal kan doorkoppen naar een collega spits van Dalen. In de 25e minuut een grote kans voor Dalen, een te korte terugkopbal van een verdediger van Germanicus wordt onderschept door een van de spitsen van Dalen, keeper Mendes van Germanicus kon redding brengen. In de 30e minuut een terecht gegeven rode kaart aan Nance Hoogeveen, Hoogeveen maakte een totaal onnodige zwaai naar zijn verdediger. Ook met een mannetje meer bleef Dalen volharden in het kick en rush voetbal, lange ballen van achteruit en gevaarlijke ingooien van Martijn Koelink.
In de 33e minuut een open kans voor Roelof van Dijk, Kain Hoogeveen zette na een mooie actie aan de linkerkant, Roelof van Dijk vrij bij de 2e paal, met een geweldige reflex red keeper Borgman de situatie, in de rebound schoot Roelof van Dijk de bal op de lat.
Pal voor rust een mooie actie van Stan Meijerink, hij omspeeld 2 verdedigers en zijn schot in de uiterste hoek wordt gestopt door keeper Borgman.
In de tweede helft, ondanks dat Germanicus met 10 man speelde hetzelfde beeld. Germanicus zoekt met combinatie voetbal het doel op van Dalen, en de Dalenaren bleven de lange bal hanteren, Dalen creƫerde geen enkele kans in de tweede helft, keeper Mendes had een rustige avond. In de 61e minuut het eerste opwindende moment van de 2e helft, linker wingback Jessie Rotmensen snelt zijn tegenstander voorbij, zijn voorzet wordt door Kain Hoogeveen ingeschoten, keeper Borgman verwerkt de bal tot corner. 2 minuten later had Jessie Rotmensen de 0-1 op de schoen, hij mistte de voorzet van Robin Barelds op een haar.
In de 73e minuut een grote kans voor Robin Barelds, vanaf 4 meter voor het doel schiet hij de bal via de lat over.
In de 79e minuut wordt Robin Barelds vrijgespeeld aan de rechterkant, zijn inzet beland in het zijnet. In de 86e minuut werd de moegestreden Stan Meijerink vervangen door Duca Streuer. Na 4 minuten blessuretijd floot scheidsrechter Sijbrandy voor het einde van de wedstrijd. Ondanks prima spel van Germanicus, verspeelt het dure punten om de 2e plaats in de competitie, welke recht geeft op de nacompetitie voor promotie.
Volgende week speelt Germanicus thuis tegen Zuidwolde, de wedstrijd op de pampert begint om 14.30 uur.