Germanicus langs Erica

Germanicus wist zondag de traditionele lastige uitwedstrijd bij Erica met 1-2 winnend af te sluiten. Trainer Eric Prins moest de geschorste Daan en Roelof van Dijk missen en zij werden vervangen door Devon Smit en Jordy Beeksma.

Germanicus heeft het altijd lastig in Erica en het zou vandaag niet anders worden. Na een wat aftastend begin, probeerde Germanicus het spel naar zich toe te trekken. Erica probeerde het vooral met lange ballen, maar werd nog niet echt gevaarlijk. Na een goede 25 minuten wist Beeksma met een mooie steekbal Marco Cremer te bereiken. Cremer ronde uitstekend af en de 0-1 was een feit. Hierna probeerde Germanicus de wedstrijd voortijdig te beslissen, maar daarvoor speelde het te slordig.
Na rust kwam Erica sterker voor de dag en moest Germanicus alle zeilen bijzetten. Erica leek de gelijkmaker te scoren, maar doelman Mendes redde fantastisch. Even later was het aan de andere kant wel raak. Cremer werd onderuit gehaald in de zestien meter en de terecht toegekende strafschop werd door hemzelf verzilverd. Erica gaf niet op en bleef strijden voor een beter resultaat. Germanicus was voetballend gezien vandaag niet goed, maar het ging de strijd wel aan en kreeg ruimte. Nance Hoogeveen kwam Pim van der Veen vervangen en broer Kain Hoogeveen was vlak bij de 0-3. Doelman Gebbeken redde echter uitstekend. In de 75e minuut kwam Erica terug in de wedstrijd. Op de inzet van Rick Tubben was ook Mendes kansloos en Germanicus ging nog een lastig laatste kwartier tegemoet.
Erica gooide alles op alles en er onstonden nog een paar hachelijke situaties voor het doel van de geel/zwarten. Mendes moest nog een keer reddend optreden en aan de andere kant had Germanicus meer moeten doen met de geboden ruimte. Fabian Greve kon na lang blessureleed als vervanger van Marco Verhoef zijn rentree weer maken en Stan Meertens kwam in het veld voor de leeg gestreden Kain Hoogeveen. Met vereende krachten werd de overwinning over de streep getrokken en hierdoor stijgt Germamicus naar de 6e plaats. Zondag komt Emmeloord op bezoek op de Pampert en zal het voetballend beter moeten om de punten in Coevorden te houden.