Germanicus legt na swingende eerste helft basis voor zege tegen Sc Stadskanaal (4-3)

Coevorden – Germanicus won zondagmiddag op De Pampert de eerste officiële wedstrijd – in het districtsbekertoernooi – met 4-3 van Sc Stadskanaal. De Groningers kwamen in de 8e minuut door een goal van Jeffrey Bakker nog wel op voorsprong, maar werden in het vervolg van de eerste helft door een swingend Germanicus van de mat gespeeld.

Het mocht een klein wonder worden genoemd dat er bij rust ‘slechts’ 3-1 op het bord stond. Milan van der Weide, Nance Hoogeveen en Roelof van Dijk kregen al opgelegde kansen, maar na twintig minuten werd het overwicht in een goal uitgedrukt. Uit een vrije trap van Stan Ypenburg kopte Nance Hoogeveen de gelijkmaker tegen de touwen. De in alle linies prima spelende Germanen liepen voor rust door doelpunten van Milan van der Weide en Roelof van Dijk uit naar 3-1.

In de tweede helft brachten de Coevordenaren de bezoekers uit Stadskanaal volkomen onnodig weer terug in de wedstrijd. Amper vijf minuten na de hervatting scoorde Robin Boerhof de aansluitingstreffer en Stan Vos zorgde in de 62e minuut voor de gelijkmaker (3-3).
Germanicus bleef wel de beter voetballende ploeg en bij 3-3 leek er dan ook geen sprake van paniek. De manschappen van André Mulder, die naderhand het verval in de tweede helft te groot noemde, kreeg voldoende mogelijkheden om het duel in het slot te gooien. Uiteindelijk gebeurde dat ook : Roelof van Dijk bepaalde tien minuten voor tijd de eindstand op 4-3. Ondanks de nipte zege viel daar heel weinig op af te dingen. (Jan Hooge)