Germanicus maakt gehakt van Gruno

Een ontketend Germanicus heeft zondagmiddag op De Pampert gehakt gemaakt van het stad-Groninger Gruno. De ploeg van trainer-coach André Mulder won het duel tegen de rode lantaarndrager met liefst 11-2.

Bij rust leidde Germanicus al met 4-1 door doelpunten van Daan van Dijk, Stan Ypenburg, Milan van der Weide en Kain Hoogeveen. In de tweede helft walsten de Germanen door naar een uitslag van liefst 11-2. Na rust troffen Milan van der Weide, Marco Cremer, Nance Hoogeveen, Roelof van Dijk en wederom Stan Ypenburg doel. Aanvoerder en centrale verdediger Daan van Dijk scoorde in de tweede helft zelfs twee keer en mocht daarmee een hattrick noteren. De goals van Stan en Kain waren het mooist. Zij schoten beiden van afstand de bal snoeihard in de kruising.

André Mulder was na afloop wel verrast, maar nuanceerde de monsterscore ook wel weer. “Dit maak je niet vaak mee op dit niveau”, sprak Mulder. “Maar eerlijk gezegd vond ik niet dat we goed speelden. De tegenstander was heel slecht en wij gingen daar toch teveel in mee. Maar als je met 11-2 wint, heb je als trainer uiteraard niet recht om heel kritisch te zijn. Toch was het gewoon matig, maar we bleven wel scoren. Zij kregen in het eerste kwartier trouwens twee goede kansen, dus we hadden ook zomaar op achterstand kunnen komen.”

Mulder kijkt tevreden naar de ranglijst van de 2e klasse L. “We doen nu goed mee. Helpman heeft gelijkgespeeld, dus we staan nog een puntje achter hen. We willen dit seizoen bij de bovenste vier eindigen. Ik denk dat daar zes ploegen aanspraak op maken”, zei Mulder tot besluit.

Komende zondag gaan de Coevordenaren op bezoek bij Nieuw-Buinen, dat sinds dit seizoen wordt getraind door Eric Prins. De Buunders zijn slecht uit de startblokken gekomen en staan met slechts zeven punten op de twaalfde plaats.

Bron: NDC