Germanicus na gelijkspel tegen Jubbega verlost van hatelijke nul

Germanicus heeft zondagmiddag zijn eerste punt in de 1e klasse F van dit seizoen behaald. Op eigen veld deelden de Coevordenaren de punten met de medepromovendus Jubbega: 1-1.

Verslag: Jan Hooge

Trainer-coach André Mulder had vooraf getekend voor een punt tegen de Friese runner-up, maar gelet op het aantal kansen had er wellicht nog iets meer ingezeten. “Als je de hele wedstrijd bekijkt kan ik echter wel leven met een gelijkspel.”
Jubbega kwam op De Pampert na een kwartier op voorsprong. Een voorzet werd door Derron de Vries achter doelman Bram Weerink getikt. Hierna golfde het spel snel op en neer en was Germanicus een aantal keren dichtbij de gelijkmaker. Kansen voor Kain Hoogeveen, Stan Meijerink en Roelof van Dijk leverden echter geen probleem op voor Jubbega-doelman Bas van Wegen. ”In deze fase vergaten we onszelf te belonen, want we kregen een aantal 100% kansen”, blikte Mulder terug,

In de tweede helft werd Marco Cremer ingebracht en dat bleek een gouden greep. Op randje buitenspel liet Cremer in de 70e minuut met een mooie actie Bas van Wegen kansloos. Het lukte de Germanen aanvankelijk niet om het vuurtje verder aan te wakkeren. Beide ploegen kregen in slotfase echte kansen op de winnende treffer. De Coevordenaren kregen met drie corners nog prima mogelijkheden, maar aan de andere kant moest ook doelman Bram Weerink nog een paar keer redding brengen. Germanicus en Jubbega hadden uiteindelijk vrede met de 1-1 eindstand. “Ik ben in ieder geval blij dat we nu van de hatelijke nul af zijn en een punt hebben gepakt tegen een sterke opponent”, aldus André Mulder.