Germanicus na zege nieuwe koploper

Germanicus is de nieuwe koploper in de tweede klasse L. De ploeg van André Mulder won zondagmiddag de traditioneel lastige wedstrijd in en tegen Nieuw Buinen nipt met 2-3 en klom daardoor op de ranglijst voorbij Helpman dat met 4-0 klop kreeg van Rolder Boys.

De Buunders kwamen na ruim een halfuur spelen door een doelpunt van Robert Tieks op voorsprong, maar nog voor rust draaiden Kain Hoogeveen uit een vrije trap en Marco Verhoef – na een mooie combinatie met Marco Cremer – de achterstand om in een voorsprong.

Direct na rust had Nieuw Buinen op gelijke hoogte kunnen komen, maar met kunst- en vliegwerk werd dit voorkomen. Germanicus nam vervolgens weer het initiatief. Uit een corner kopte Devon Smit op de paal, maar de rebound werd keurig binnengewerkt door Milan van de Weide: 1-3. Daarna had Germanicus verder afstand moeten nemen. Er waren voldoende kansen, maar te vaak was men te slordig in de afronding. Toen de ploeg van Eric Prins een kwartier voor tijd via Eddie Schoenmaker de aansluitingstreffer op het bord zette, werd het nog even spannend. De Germanen lieten zich echter niet van de wijs brengen en stelden de verdiende zonder veel problemen veilig.

Germanicus heeft met 22 punten uit 10 duels voor het eerst dit seizoen de koppositie ingenomen. Valthermond en Helpman volgen op 20 punten, maar Valthermond heeft wel een duel minder gespeeld. Rolder Boys staat met 19 punten uit 9 duels op de vierde plaats.

Komende zondag speelt Germanicus op De Pampert tegen ASVB uit Blijham. Dat is de nummer 12 van de ranglijst. De ploeg uit Blijham verloor zondagmiddag met 4-2 van Stadskanaal.

Bron: Coevorder Courant