Germanicus naar volgende ronde bekertoernooi

Germanicus heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de knock-outfase van het noordelijk districtsbekertoernooi door met 2-3 te winnen bij DZOH. Door de zege is Germanicus onbereikbaar geworden voor de formatie uit de Emmer wijk Rietlanden en Sc Stadskanaal. In diezelfde poule is ook Drenthina zeker van de volgende ronde.

De ploeg van André Mulder legde een sterke eerst helft op de mat. De Germanen gingen alleen nog slordig met de kansen om. Roelof van Dijk brak uiteindelijk de ban en Milan van der Weide verdubbelde de marge. Vlak voor rust kwam DZOH door een doelpunt Niels Tuin op 1-2.

In de tweede helft gingen de Emmenaren op zoek naar de gelijkmaker en dat had succes. In de 55e minuut bracht David Westera de partijen weer op gelijke hoogte. Germanicus bleef ook in de tweede helft wat onnauwkeurig met de eindpass, maar toonde wel veerkracht en vechtlust. De bezoekers namen door een goal van Kain Hoogeveen opnieuw de leiding.

Aanvoerder Daan van Dijk kreeg twaalf minuten voor tijd direct rood van scheidsrechter Wever wegens het neerhalen van een doorgebroken speler. De Germanen wisten in een spanende slotfase de 2-3 zege toch over de streep te trekken.

Zaterdagmiddag speelt Germanicus de laatste poulewedstrijd tegen Drenthina. Beide teams zijn al zeker van een plaats de volgende ronde. Het duel aan de Oude Roswinkelerweg in Emmen begint om 17.00 uur.