Germanicus naar winst in Stadskanaal

Nadat in de vorige wedstrijd van koploper Dalfsen werd gewonnen, was nu nummer 2 van de ranglijst SC Stadskanaal niet opgewassen tegen Germanicus. De ploeg uit Coevorden was voetballend sterker en won verdiend met 0-1.

Eric Prins begon uiteraard met dezelfde basisformatie. Marco Cremer is terug van zijn blessure en zat voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie.
Germanicus  probeerde met balbezit Stadskanaal achteruit te dringen en kreeg na het eerste kwartier steeds meer grip op de wedstrijd. De eerste grote kans was echter voor Stadskanaal. Na een corner werd de bal uitstekend ingekopt, maar Gio Mendes wist met een fantastische redding zijn ploeg te behoeden voor een achterstand. Even later kwam Germanicus op voorsprong. Een mooie aanval waarbij, via een aantal schijven, de bal bij Kain Hoogeveen terecht kwam werd mooi afgerond in de verre hoek door hem. Tot aan de rust bleef Germanicus de bovenliggende partij en kwam men niet echt in de problemen.
Na rust moest Marco Verhoef geblesseerd achterblijven in de kleedkamer en zijn plaats werd ingenomen door Marco Cremer. Germanicus begon opnieuw goed en had in deze fase de wedstrijd voortijdig kunnen beslissen. Pim van der Veen kwam na een prima aanval over de rechterkant goed door en schoot loeihard op de kruizing. Even later werd een corner van Stan Ypenburg goed ingekopt door Daan van Dijk, maar de al verslagen doelman van Stadskanaal werd op de lijn uitstekend geholpen door de rechtsback.
Roelof van Dijk werd na een mooie actie onderuit gehaald in het zestien meter gebied, maar de scheidsrechter vond het onvoldoende voor een strafschop.
Stadskanaal wisselde aanvallend en gooide in het laatste kwartier alles naar voren. Echt uitgespeelde kansen kreeg men niet, maar een afstandsschot belandde boven op de lat. Een vrije trap voor Stadskanaal betekende nog een keer alle hens aan dek, maar opnieuw Mendes en aansluitend de sterk spelende verdediger Boer brachten redding.
Na 6 minuten extra tijd vond de prima fluitende scheidsrechter Ottens het genoeg geweest en had een collectief strijdend Germanicus de overwinning op zak.