Germanicus neemt revanche

Een week na de pijnlijke 1-4 thuisnederlaag tegen Dalen heeft Germancius zich zondagmiddag uitstekend gerevancheerd. Op sportpark Kardinge in Groningen werd GVAV Rapiditas overtuigend met 2-3 verslagen.

De ploeg van André Mulder wilde tegen de nummer twee van de ranglijst iets rechtzetten. Vol overtuiging en met gegroepeerd voetbal werden de stad-Groningers in de beginfase volledig  overlopen. Met name het middenveld stond als een huis. Stan Ypenburg in een meer controlerende positie en Roelof van Dijk en Kain Hoogeveen speelden een ijzersterke wedstrijd.

Na twintig minuten opende Germancius de score. Roelof van Dijk werd op de randje strafschopgebied in stelling gebracht en scoorde op feilloze wijze. De bezoekers hielden de wedstrijd volledig in de greep, maar door een fraai zondagsschot kwam GVAV Rapiditas via Ingmar Liezenga op 1-1. Germanicus herpakte zich echter prima. Milan van der Weide scoorde vlak voor rust de verdiende 1-2.

Na de theepauze kwamen de Germanen ongewijzigd het veld op en bleven de bovenliggende partij. Een paar grote kansen werden aanvankelijk niet in doelpunten omgezet, maar man of the match Kain Hoogeveen zette met een fantastisch afstandsschot de stand op 1-3.

In de 65e minuut kwamen de Groningers in ondertal nadat David Belosic- na een forse overtreding op Kain Hoogeveen –  met een rode kaart van het veld werd gezonden. Germanicus dacht de buit binnen te hebben, maar de thuisploeg drukte met opportunistische speelwijze de bezoekers terug op eigen helft. Moreiro Bacuna profiteerde optimaal van Coevorder balverlies en bracht de spanning terug in de wedstrijd. In de slotfase kreeg GVAV Rapiditas vleugels en bleef hoop houden op een resultaat. Germancus kreeg de thuisploeg uiteindelijk wel op de knieën, maar kroop diep in blessuretijd nog wel door het oog van de naald. Uiteindelijk werd de verdiende overwinning veiliggesteld.

Door de zege heeft Germanicus zich weer in de subtop genesteld en kan zich opmaken voor de kraker tegen Valthermond, die komende zaterdagavond vanaf 19.30 uur op De Pampert op het programma staat. Beide teams hebben twaalf punten, al hebben de Coevordenaren wel een wedstrijd meer gespeeld Helpman voert met vijftien punten de ranglijst van de 2e klasse L aan.