Germanicus onderuit in Assen

Germanicus speelde zondagmiddag uit bij Asser Boys en verloor totaal onnodig met 3-1.

Germanicus zit in een mindere fase en moest door middel van een overwinning bij Asser Boys hier uit zien te komen. Germanicus was, zeker in de eerste helft, de beter voetballende ploeg, maar wist zich geen raad met de kansen. Zoals het altijd gaat in de voetballerij zit dan op dit soort momenten alles tegen en valt ook alles de verkeerde kant op.

De ploeg van Eric Prins begon gedreven aan de wedstrijd en trok meteen het initiatief naar zich toe. Roelof van Dijk kwam vrij aan de rechterkant, maar wist de bal niet bij de vrijstaande Pim van der Veen te krijgen en daarmee ging de eerste kans van deze middag verloren. Even later zeilde een schot van Marco Verhoef richting de kruising, maar de keeper van Asser Boys zou één van zijn vele prima reddingen van deze middag verrichten. Een vrije trap van Kain Hoogeveen ging via de doelman en de paal niet binnen en zo waren er nog wel een paar meer halve kansen te noteren. Asser Boys probeerde in de counter toe te slaan, maar wist tot aan de 44e minuut geen potten te breken. Bij de eerste halve kans was het echter wel meteen raak. Nick Modderman wist uit de draai uit te halen, doelman Beugelink stond op het verkeerde been en de bal rolde tergend langzaam binnen.

Na de pauze ging Germanicus direct op jacht naar de gelijkmaker, maar opnieuw zat het niet mee en was de doelman van Asser Boys of de paal of lat een, te grote, sta in de weg.

Het breekpunt in de wedstrijd was in de 70e minuut. Asser Boys wist via de counter de, buitenspel staande, spits te bereiken. Scheidsrechter Scharm liet onterecht doorgaan en Vincent Beugelink maakte buiten het strafschopgebied hands. De rode kaart die daarop volgde was gezien het feit dat Beugelink laatste man was onvermijdbaar. Gio Mendes kwam in het veld en Beeksma moest voor hem plaatsmaken, Germanicus probeerde ondanks deze minderheid toch de gelijkmaker te forceren, maar gaf te veel ruimte weg en het echte geloof in een goed resultaat was verdwenen. In de counter wist Asser Boys nog twee keer toe te slaan en zo kwam een geflatteerde 3-0 op het scoreboard te staan. In de laatste minuut wist Roelof van Dijk uit een strafschop nog de 3-1 te maken, maar meer dan deze eretreffer wist Germanicus niet meer te bereiken deze middag.

Germanicus leed zo een onnodige nederlaag, waarbij men vooral bij zichzelf te rade moet gaan. Er waren kansen genoeg, maar deze werden niet benut. De ploeg zal zich moeten herpakken en snoeihard moeten werken om uit deze lastige situatie te geraken.

Zondag komt koploper Dalfsen naar de Pampert en zal Germanicus moeten laten zien wat het waard is.