Germanicus op wilskracht langs Valthermond

Germanicus en Valthermond maakten er zaterdagavond een boeiend gevecht van, waarbij Germanicus op basis van de tweede helft een verdiende zege boekte. Giovannis Mendes was de enige, die nieuw in de ploeg kwam als vervanger van de geblesseerde Vincent Beugelink. Het werd een boeiende wedstrijd, waarbij zoals zo vaak, de ploeg die bereid zou zijn de meeste energie erin te stoppen als winnaar van het veld zou stappen. Trainer Prins had besloten Boer en Balsala in de mandekking te zetten, daardoor kon Justin Tijsma doorschuiven naar het middenveld en kon hij daar Kain Hoogeveen, Roelof van Dijk en Nick Schuiling ondersteunen. Germanicus beheerste het middenveld en daardoor de wedstrijd. Na een goede 25 minuten moest Giovannis Mendes geblesseerd het veld verlaten. Mendes wist met een goede redding een kans van Valthermond te voorkomen, maar dit ging ten koste van een blessure zonder dat een van de spelers hier iets aan kon doen. Hierdoor maakte de 16 jarige Bram Weerink zijn debuut in het doel van Germanicus. Weerink speelde prima en liet zien dat het met de keepers bij Germanicus wel goed zit. De eerste echte kans was er voor Marco Cremer. Na een goede steekbal kon hij alleen op doelman Timmer van Valthermond aflopen. Hij kwam echter mede door goed keeperswerk te veel naar buiten en daardoor ging deze goede kans verloren. Cremer speelde een uitstekende wedstrijd, was constant aanspeelbaar, balvast, werkte keihard en zou mede bepalend worden voor het verdere verloop van de wedstrijd. Even later kwam Smale op rechts nog een keer door, maar zijn schot ging naast het doel zodat de ruststand 0-0 een feit was.

Na rust was de eerste kans voor Valthermond, Eric Boer greep echter goed in en daardoor bleef er alleen een vrije trap over voor Valthermond, die niets op zou leveren. In de 52e minuut kwam Germanicus op voorsprong. Roelof van Dijk gaf een diepe bal op Cremer en deze wist, met een uiterste krachtsinspanning, deze bal binnen te houden en gaf de perfecte voorzet op Verhoef. Verhoef ronde beheerst af en bracht daarmee Germanicus op een 1-0 voorsprong. Valthermond moest nu komen en probeerde met lange ballen het doel van Weerink te bereiken. Het verdedigingsduo Doorn en Boer stond echter uitstekend en gaf niets weg. Op het moment dat Valthermond gevaarlijk dreigde door te breken wist Hoogeveen ten koste van een gelde kaart dit te voorkomen. Dit was wel zijn 4e van dit seizoen dus hij zal er volgende week niet bij zijn. De kansen voor een vroegtijdige beslissing waren nu voor Germanicus. Na een mooie bal van Schuiling kwam Verhoef in een goede schietpositie, maar zijn bal werd goed gepakt door Timmer. In de daaropvolgende corner ging dezelfde Timmer in de fout. Hij liet de genomen corner los en Verhoef was er als de kippen bij om de 2-0 aan te tekenen. Even later was het helemaal beslist. Opnieuw Verhoef was de doelpuntenmaker. Enig geluk was hier zeker aan de orde want de, als voorzet bedoelde, bal verdween achter de kansloze keeper van Valthermond. Een onvervalste hattrick voor Verhoef! Dat Demy te Velde nog de 3-1 wist binnen te werken was mooi voor de statistieken, maar de overwinning van Germanicus kwam niet meer in gevaar.

Germanicus speelde een uitstekende wedstrijd, waar veel inzet en strijd geleverd werd. Door de andere uitslagen is Germanicus nu samen met FC Assen lijstaanvoerder en dat is nu juist aanstaande zondag de volgende tegenstander. In Assen zal om 14.00 worden afgetrapt.