Germanicus pakt derde zege op rij

Germanicus heeft afgelopen zondag een prima teamprestatie geleverd door Dedemsvaart met 3-4 te bedwingen. In tegenstelling tot vorige week kon trainer Prins weer beschikken over Fabian Greve, die weer hersteld was.

Dedemsvaart heeft een uitstekende start van de competitie weten neer te zetten en was nog zonder puntenverlies. Zowel Dedemsvaart en Germanicus zijn voetballende ploegen en boden het aanwezige publiek een mooie en vermakelijke voetbalmiddag waarbij de Geel/Zwarten uiteindelijk aan het langste eind trokken.

Reeds na 5 minuten kon het talrijke, uit Coevorden meegekomen, publiek voor de eerste keer juichen. Een goede aanval kwam uiteindelijk bij Fabian Greve terecht en deze ronde uitstekend af. Germanicus bleef goed voetballen en liet de bal veelvuldig rondgaan. Dedemsvaart was echter ook al snel gevaarlijk. Danny Kuiper loste een kanonskogel, maar Germanicus keeper Vincent Beugelink stond weer eens op zijn post en ranselde de bal uit het doel. In de 20e minuut wist Germanicus op een 0-2 voorsprong te komen. Nadat de doelman eerst nog een kans van Germanicus onschadelijk wist te maken, was het uit de aansluitende corner wel raak. Daan van Dijk torende bij de 2e paal hoog boven iedereen uit en knikte de 0-2 binnen.

Dedemsvaart gaf echter niet op en had in de voorgaande wedstrijden laten zien ook goed om te kunnen gaan met een 0-2 achterstand. Na niet resoluut genoeg optreden aan de linkerkant in de achterhoede wist spits Schuurman prima af te ronden en door deze 1-2 was de spanning weer terug in de wedstrijd.

Het spel golfde nu over en weer en Germanicus probeerde weer vat te krijgen op de wedstrijd, wat aan het einde van de eerste helft ook lukte. Na opnieuw een prima aanval wisten de Germanen elkaar weer goed te vinden en verscheen Verhoef alleen voor de doelman van Dedemsvaart. Verhoef komt steeds beter in vorm en dan zijn deze kansen kat in het bakkie voor de linkerspits en konden de ploegen dus met een 1-3 ruststand de kleedkamers opzoeken.

Na rust was het opnieuw Germanicus, dat beter aan de wedstrijd begon. De mooiste aanval van de wedstrijd kwam in de 50e minuut tot stand. Kain Hoogeveen kreeg op het middenveld de bal aangespeeld en wist de doorgelopen Erik Boer met een mooie steekbal te bereiken. Boer gaf een prima voorzet en Roelof van Dijk bekroonde zijn prima spel met een treffer, door de bal direct achter de doelman van Dedemsvaart te schieten.

Vanaf praktisch de aftrap was het echter ook al weer 2-4. Een goede aanval van Dedemsvaart werd uitstekend afgerond door Danny Kuiper. Dedemsvaart probeerde na deze treffer wel meer druk te zetten, maar Germanicus probeerde te blijven voetballen en dat is ook de kracht van deze jonge ploeg. Doordat Germanicus zoveel mogelijk op balbezit bleef voetballen, kwam Dedemsvaart niet tot echt hele grote kansen en kreeg Germanicus zelf ook nog een aantal kansen. Stan Ypenburg gaf een prima voorzet op Roelof van Dijk en zijn kopbal ketste via de buitenkant van de paal buiten het doel. Dedemsvaart probeerde met een aantal individuele acties nog een de aansluitingstreffer te forceren, maar zoals reeds eerder vermeld, Germanicus voetbalde en vocht als team en bleef zelf ook gevaarlijk. Pim van der Veen kwam de moegestreden Kain Hoogeveen de laatste 25 minuten vervangen. Van der Veen viel prima in en was constant dreigend aanwezig. Germanicus had in deze fase, waarin het veel ruimte kreeg, de wedstrijd definitief moeten beslissen maar verzuimde dit. Verhoef mocht nog een keer alleen doorlopen naar de doelman van Dedemsvaart, maar had te veel tijd nodig en daarmee ging deze kans verloren. Jurriaan Veldhuis kwam in het veld voor Daan van Dijk. Veldhuis viel prima in en liet zien achterin het beste tot zijn recht te komen. Ver in de blessuretijd wist Dedemsvaart nog de 3-4 te scoren, maar verder liet Germanicus het niet meer komen. Over 90 minuten een terechte overwinning voor Germanicus, waarbij Dedemsvaart ook zeker aantoonde, dat de prima positie op de ranglijst zeker niet op toeval berust is.

Aanstaande zondag is VKW te gast in de Mavin Veste. VKW heeft ook de laatste drie wedstrijden winnend weten af te sluiten en blies afgelopen zondag Emmeloord van het veld. Het belooft dus een interessante wedstrijd te worden aankomende zondag op de Pampert.