Germanicus pakt zege in spektakelstuk

Germanicus en Valthermond maakten er zondagmiddag op De Pampert een waar spektakelstuk van. De Coevordenaren trokken uiteindelijk met 3-2 aan het langste eind.

De start van Germanicus was allesbehalve vlekkeloos. Doelman Gio Mendes was bij zijn eerste actie van de wedstrijd zeer ongelukkig. De bal stuiterde op het harde veld met veel effect over de verbouwereerde Mendes heen, zodat het voor Erik Jan Veerbeek een koud kunstje was om de 0-1 aan te tekenen.

Na deze vlotte achterstand probeerde Germanicus de bakens te verzetten, maar tot echte kansen kwam men niet. Sterker nog: Valthermond wist na een goede aanval via Jens Bulle de 0-2 aan te tekenen. Dat was op dat moment een verdiende tussenstand.

Kort voor rust wist Germanicus terug te komen in de wedstrijd. Na een mooie aanval via Roelof van Dijk en Kain Hoogeveen kwam Marco Verhoef in schietpositie. Dat Verhoef nog altijd een fantastisch schot in de benen heeft werd wel duidelijk : 1-2.

Tweede helft

In de tweede helft was het een open wedstrijd met kansen over en weer. Valthermond kreeg de eerste mogelijkheid, maar Mendes redde bekwaam. Vervolgens kreeg Germanicus een reƫle scoringskans, maar ook doelman Joost Schrik van Valthermond liet zien zijn vak te beheersen.

In de 80e minuut kwam de mooiste aanval van de wedstrijd tot stand. Een lange bal van 30 meter van Roelof van Dijk werd goed verwerkt door Marco Cremer en hij maakte zichzelf goed vrij en schoot de 2-2 op fantastische wijze binnen.

Beide ploegen gingen vervolgens vol voor de winst. Fabian Greve kreeg in de 89e minuut de grootste kans. Hij kwam vrij voor Schrik en schoot goed binnen, maar de doelman van Valthermond redde uitstekend. Even later stond dezelfde Greve aan de basis van de overwinning. Na een prima actie kon de verdediging van Valthermond niet anders dan Greve neerhalen. De toegekende vrije trap werd door Kain Hoogeveen via de muur binnengeschoten. De Pampert ontplofte van vreugde: 3-2.

Nog kansrijk voor periodetitel

Door deze zege zal het op de zesde plaats staande Germanicus tot aan de laatste speeldag meestrijden voor een periodetitel. Zondag gaat de formatie van Eric Prins op bezoek bij Heerde, de ploeg uit Gelderland bezet de derde plaats.

Bron: coevordercourant.nl