Germanicus plaatst zich voor nacompetitie

Germanicus speelde zondag de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie tegen Forward uit Groningen. Bij de studentenformatie is het altijd weer de vraag met welke ploeg men kan aantreden. Gisteren was dat echter een prima ploeg en de einduitslag van 0-0 was dan ook een terechte weergave van de krachtsverhoudingen.

Trainer Prins kon door blessures en ziekte niet over een aantal spelers beschikken. Maar liefs alle 3 selectie keepers zijn geblesseerd, zodat keeperstrainer Schimmelpenning zijn rentree moest maken, hetgeen hij prima deed. Door de afwezigen maakten Kreeft en van der Weide hun rentree in de basis. Germanicus begon goed aan de wedstrijd. Via Roelof van Dijk en Hoogeveen werden Cremer en van der Weide op de vleugels aan het werk gezet. Met name Cremer gaf een aantal uitstekende voorzetten, waar te weinig mee gedaan werd. Aan de andere kant moest de defensie van Germanicus alert blijven op de gevaarlijke spitsen van Forward, die gezamenlijk al 35x doel getroffen hebben dit seizoen. Doorn, van Dijk, Boer en Balsala deden dit echter goed en gaven niets weg. De beste kans in de 1e helft was voor Kreeft. De voorzet van Cremer was goed, maar Kreeft kon zijn hoofd niet volledig achter de bal krijgen, waardoor deze kans verloren ging.
Na rust probeerde Germanicus verder druk te zetten maar stond het al snel met 10 man. Schuiling kreeg 2 maal terecht geel, waarbij vooral de 2e gele kaart voor hands zeer dom en onnodig was. Germanicus moest nu alle zeilen bijzetten om niet te verliezen waar men normaal gesproken na 70 minuten nog lucht over heeft om nog een keer aan te zetten. Met Smale en Verhoef voor Kreeft en van der Weide kreeg men nog weer meer energie en de laatste kans was dan ook voor de geel/zwarten. Doorn werd gevonden door Hoogeveen, maar zijn schot ging net over het doel.
Germanicus was voor het kampioenschap afhankelijk van andere ploegen, maar door de andere uitslagen is men hier niet meer voor in de race. Wel is men zeker van nacompetitie, omdat men minimaal 3e is geworden. Tevredenheid was er dan ook zeker op de pampert, helemaal toen de gasten uit Groningen in hun dankwoord in de kantine de accommodatie prezen. Toen vervolgens beide traditieclubs hun clublied uit volle borst konden zingen bleef het nog lang gezellig.
Aanstaande zondag speelt Germanicus in Groningen tegen GVAV Rapiditas, waarna duidelijk zal worden welke tegenstander uit de 1e klasse de tegenstander zal zijn in de 1e ronde van de nacompetitie.